Branddonk blijft het (groen)zwarte beest!
Vooraf :
Branddonk behaalde net als Berg en Dal 6 punten uit de vorige 3 wedstrijden. Ze kwamen vol moed afgezakt naar het Kattenstadion.
Bij Berg en Dal moest trainer Hoes in laatste instantie heel zijn verdediging herschikken na het uitvallen van Koppers en Van Der Sanden. Ook Reynders en Van Elven waren niet van de partij!
De wedstrijd zelf:
Ondanks de weersvoorspellingen was het aangenaam voetbalweer in het Kattenstadion! Er heerste van ’s middags al een gezellige drukte rond het Kattenstadion door het Matchdiner. Voormalig voorzitter van de voetbalbond Francois De Keersmaecker gaf samen met Berg en Dal voorzitter Chris Verheyen de aftrap voor de talrijk opgekomen supporters.
Berg en dal laat zien dat het kan voetballen en legt weer mooie combinaties op de mat! Branddonk kan zich in de 8’  voor de eerste maal tonen en dwingt een hoekschop af! De goed getrapte corner wordt door Rommes, die helemaal vrij staat, genadeloos in doel gekopt. 0 – 1
Berg en dal weet niet wat het overkomt en bakt er de volgende tien minuten nog weinig van! Branddonk kan ook geen dreigende acties meer produceren. Berg en dal herpakt zich en begint Branddonk meer en meer onder druk te zetten! Met een schijnbeweging van Joris komt de bal op links bij Berrevoets! Roberto zet met buitenkant rechts voor doel, maar er is niemand mee gevolgd voor het doel van Branddonk. Grondelaers is de volgende speler die komt dreigen! Hij krijgt de bal op links, gaat voorbij Seels en Mols en kan aanleggen net buiten de grote backlijn! Zijn schot spat uiteen op de paal en de bal springt terug in het veld! De druk van Berg en dal blijft aanhouden en Branddonk is helemaal achteruit geplooid! Driesen knalt in de 20’ naast het doel ! Even later haalt dezelfde Driesen weer uit, maar ditmaal is het doelman Veraghtert die kan redding brengen. Berg en dal domineert nu volledig de wedstrijd, heeft het meeste balbezit, wint duels en laat fraai voetbalspel zien. De aanvallen volgen mekaar in een snel tempo op, maar het loopt telkens fout bij de laatste pass aan de grote backlijn.
in de 33’ noteren we de volgende poging van de onzen! Het is ditmaal Joris die naast knalt! Er hangt een doelpunt in de lucht, maar voorlopig lukt het niet om te scoren. Berg en dal blijft naar voor druk zetten via Joris, die onze nummer 9, Grondelaers, mooi aanspeelt op links . Jeffrey mikt naar de rechterhoek en we zien de bal al in doel verdwijnen als daar nog de hand van Veraghtert de bal uit de hoek ranselt. We waren er dicht bij. Net voor de rust knalt Joris nog eens van net buiten de 16, maar Jansen gooit er heel zijn lichaam voor en blokt zo het schot af!
We gaan rusten bij een 0 – 1 stand, na een eerste helft die volledig door Berg en Dal gedomineerd werd! Spijtig dat de verdiende gelijkmaker er nog niet kwam! We hebben er alle vertrouwen in dat er nog doelpunten vallen in de tweede helft! We hopen dat het verlossende doelpunt er snel zal komen. Het is Branddonk dat voor het eerste grote gevaar zorgt in de 50’. Een vrije trap op rechts van Janssens wordt door Kenens uit de winkelhaak geplukt en in hoekschop gewerkt! Wim moet bij de aansluitende hoekschop een kopbal van dichtbij, onschadelijk maken! Het vloeiende spel van in de eerste helft is bij Berg en dal verdwenen! De bal wordt nog wel naar voor gestuurd, maar echte dreigende acties blijven achterwege! Branddonk blinkt vooral uit op vlak van overtredingen maken! Het schoffelt de ene Berg en dalse speler na de andere onderuit! Berg en dal valt als ploeg uiteen en het zijn enkele persoonlijke acties die te weinig succes kennen om dreigend te zijn! Het combinatiespel bij de onzen is volledig verdwenen en stilaan kan Branddonk meer en meer in de wedstrijd. Berg en dal komt niet meer in zijn spel en het lijkt of het geloof om nog te scoren verdwenen is. De laatste Berg en dalse aanval in de 90’ brengt ook niets meer op en na 94’ fluit scheidsrechter Abdeslem de wedstrijd af.
Berg en dal verloor deze wedstrijd tegen Branddonk na een goede eerste helft. Het kon echter geen vuist meer maken in de tweede helft: er was geen teamspirit meer, het combinatiespel was verdwenen en we konden amper een dreigende actie opzetten. Het was een zwakke tweede helft. Volgende week zullen we uit een ander vaatje moeten tappen om iets mee te brengen uit Wuustwezel!
We kijken al vast uit naar deze verplaatsing en hopen op een zoete wraak.
Tot zondag,
Zij stootten weer op het zwarte beest Branddonk :
Kenens Wim, Maes Brecht, Donkers Mathias, Driesen Jens, Reumers Guan, Grondelaers Jeffrey, El Idrissi Mo, Joris Dean, Didier Sebastien, Boonen Sten, Berrevoets Roberto (81’ Marien Louis)
Overige bankzitters :De Scheemaecker Senne, Peys Alexander, Bodard Niels
Doelpunten : 8’ Rommes : 0 – 1;
Geel : Driesen, Grondelaers en El Idrissi
Geel Gevaar :
    2. Van Elven, El Idrissi, Driesen en Grondelaers,
1. Bodard, Koppers, Reumers.
Topscorers Berg en dal :     3 doelpunten    /  tegengoals : 3
   2. El Idrissi
1. Reumers,
GOALGETTERS 1STE PROVINCIALE 2018-2019
Speeldag 4 : weekend 22 en 23 september 2018:
Doelpunten :  25                        Totaal aantal doelpunten : 101
Record : 36 speeldag 2
5  Hendryckx (Zoersel), Jacobs (rochus deurne),Jansen Nick (Wuustwezel),
4   Kerremans (Oppuurs),
3  Blockx (Witgoor), Hoefnagels (De Kempen),  Ndjana Onana (Mariekerke), Verbert (Heikant), Voorspoels (VC Her),
2  Bruyninckx (VC Her), De Cock (Kontich),  Delmeire (Duffel), De Pachter (Witgoor), El Idrissi (B&D), Geudens K (De Kempen), Jansen Ron(Branddonk), Murataj (Branddonk), Owusu (Lille), Van Beurden (Zoersel), Van Der Linden (Kempen),Van Eeven (Rochus deurne), Van Genechten J.(Witgoor), Van Hoogten (Heikant), Vlaeymans (VC Her),
Bonaers (St Job), Braspenninckx (Zoersel), Cannaerts (Heikant), Convalle (VC Her), Criel (Schriek), Delen (Lille),De Keersmaecker ( Kontich), D’Hertefeld (Oppuurs), Genar (St Job), Ernst (Mariekerke), Gerritsen( Lille), Goossens (Rochus Deurne), Hangisi (Witgoor), Heylen (Kontich), Huysegems (Heikant), Kazadi Ilunga (Duffel), Kerremans (Duffel), Kreydt (Kontich), Meyendonckx (Kempen), Ocak (Kontich), Pauwels (Branddonk),  Petersen (Lille), Pieters (Mariekerke), Reumers (B&D), Rommes (Branddonk), Rubenschüh (Schriek), Stabel (Oppuurs), Sucu (Kontich), Swerts (Lille), Truyen (Zoersel),  Ulrichts (Deurne),  Van Damme (Oppuurs), Van Gool (Oppuurs), Van Hooydonck (Rochus Deurne), Verschaeren (Duffel),
2 Own goals : Oppuurs,  Duffel