Gemotiveerd Berg en dal wint verdiend van De Kempen.
Vooraf :
De Kempen wordt nog altijd aanzien als de titelfavoriet bij uitstek. Zij stuurden in een voorop geschoven partij in december, St Job met een 8 – 0 pandoering naar huis! Ex-Berg en daller Geudens knalde liefst 4x raak.
Zij verloren dit seizoen nog maar één keer thuis, uitgerekend tegen Berg en dal. In hun uitwedstrijden verloopt het veel minder! Zij verloren hun laatste twee uitwedstrijden tegen Zoersel en Witgoor.
Voor hen is het de eerste wedstrijd in 2019.
Berg en dal recupereerde de drie geel geschorste spelers, maar zit nog met een karrevracht aan geblesseerde spelers! De studenten zitten midden in de partieels en Reynders is geel geschorst! Het wordt een zware opgave vandaag tegen De Kempen.
De wedstrijd zelf:
Ondanks het onaangename weer door de fikse regenbuien en de wind komen toch heel wat supporters opdagen voor de topper van vandaag.
Scheidsrechter Van De Cruys laat de wedstrijd op gang trappen rond de klok van half drie. Berg en dal heeft in het wedstrijdbegin respect voor de tegenstander en plooit gegroepeerd terug! In de aanvangsminuten is al snel duidelijk dat iedereen bij de les is. De Kempen wordt goed opgevangen en Berg en dal kan via snelle tegenaanvallen dreigen. Een eerste serieuze kans krijgen we in de 7’ voorgeschoteld. Een splijtende dieptepas brengt Robin Reumers alleen voor het doel! Doelman Verheyen kan echter in hoekschop werken. In de 13’ verliest Trommelen de bal bij het uitverdedigen aan Joris! Dean kan op doel af, maar in plaats van zelf proberen te scoren geeft hij een onnauwkeurige pass richting Van Elven en Glenn Van Der Linden  kan ontzetten. Het spel gaat over en weer en het is Berg en dal dat De Kempen achterin doet bibberen! Op het kwartier stuurt Didier Van Elven weg op links! Stijn komt alleen voor de doelman, maar zijn schot buitenkant links, wordt door Verheyen onschadelijk gemaakt! Aansluitend hierop is het gevaarlijk aan de overzijde! Van Der Linden Roy schiet met een gekruist schot op de linkerpaal. Zo blijft de wedstrijd echt boeiend om volgen, want in de 17’ mag Van Elven weer wegspurten op links. Zijn voorzet wordt door de duikende doelman Verheyen gepakt voor de neus van Didier. De doelman blijft liggen, maar kan even later toch verder spelen. De Kempen roert zich ook en zet een volgende aanval in! Lauryssen passt in het strafschopgebied de bal die uit de lucht komt, in één tijd richting Hoefnagels. Robin Reumers wil de bal wegtrappen, maar komt veel te laat en raakt Lauryssen! De assistent scheidsrechter blijft vlaggen en scheidsrechter Van De Cruys fluit strafschop. Roy Van Der Linden zet die feilloos om. 0 – 1 Een koude douche voor een sterk spelend Berg en dal!! De onzen zijn een beetje het noorden kwijt en moeten even bekomen van deze domper! Zij blijven goed gegroepeerd voetballen, maar de scherpe dreigende acties blijven achterwege! Stilaan maar zeker herstellen ze het evenwicht zonder echt gevaarlijk te zijn. Het is nog uitkijken naar een flitsende en vlotte combinatie van de aanvallers van De Kempen in de 38’. Ze snijden door de Berg en dalse verdediging. Gielis devieert de bal voor de uitkomende Kenens met links op de binnenkant van de paal en Wim kan de terugkaatsende bal voor de lijn klemmen. Meteen het laatste wapenfeit uit deze eerste helft! We gaan rusten bij een 0 – 1 tussenstand na een mooie, aangename en spannende eerste helft. Berg en dal had al kunnen scoren, maar deed dit jammer genoeg niet en De Kempen benutte de strafschop en kan met voorsprong de rust in. We hopen dat de tweede helft van hetzelfde gehalte is als de eerste.
De wind heeft tijdens de rust blijkbaar een tandje bijgestoken en de regen doet niet onder! Het veld ligt er zwaar bij en het is werkendag voor de 22 spelers! Het is al lang voorbij half vier als de tweede helft mag op gang getrapt worden. Het is meteen Berg en dal dat de aanval predikt! In de 55’ begint er een aanval achterin op links! De bal wordt naar El Idrissi gespeeld, die met zijn langste teen nog net de bal kan doortikken tot bij Van Elven! Stijn spurt voorbij Glenn Van Der Linden en trekt voor doel waar Didier van dichtbij de gelijkmaker op het bord knalt. 1 –  1. In de 60’ speelt Gielis de mee opgerukte linksachter Verbaendert vrij, maar gelukkig kan Kenens redding brengen. Berg en dal zwoegt en werkt en ze dwingen De Kempen achteruit. De onzen dreigen, maar voorlopig blijft het bij deze gelijke stand. Halfweg deze tweede helft is er dom balverlies achterin! Gielis profiteert er van, maar gelukkig is Kenens bij de les. Berg en dal blijft de wedstrijd domineren en probeert op alle mogelijke manieren gevaar te creëren. Zo kan Van Elven in de 67’ van op links op doel knallen. Doelman Verheyen redt. Even later is het Joris die een aanval inzet en hij zet Van Elven op links op weg naar doel! Stijn zet voor doel, maar de bal is iets te hoog voor de aanstormende Didier. Berg en dal is de betere ploeg op het veld en vangt De Kempen goed op! In middenveld zijn het de onzen die de bovenhand hebben, maar het is en het blijft uitkijken naar de tegenaanvallen van de Kempen. In de 76’ krijgt Van Der Sanden geel onder de neus, na een foutieve ingreep op Gielis. Hij grijpt naar de achterkant van de bil en we vrezen voor het ergste. Gelukkig kan Jens de wedstrijd volmaken en lijkt er niks aan de hand. Berg en dal lijkt fysiek de beste troeven in handen te hebben en ze blijven doorzetten! Joris gaat nog eens in de 84’ in de aanval! Hij zet tot bij Mo die meteen doorschuift naar Van Elven op links! Stijn haalt keihard uit, maar Verheyen kan weer in hoekschop werken. Deze wedstrijd kan nog alle kanten uit. De supporters zijn vandaag zeer blij met de geleverde prestatie van de hardwerkende ploeg. Alle spelers hebben zich voor 100% gegeven en dit gelijkspel is een bekroning. Terwijl deze conclusie in de tribunes wordt gemaakt zien we een niet aflatend Berg en dal voor onze ogen in de 88’ naar voren trekken! Robin Reumers op rechts legt de bal terug tot bij Joris! Dean lobt de bal over de verdediging tot bij Van Elven op links! Stijn bijna tegen de doellijn, kapt zich mooi vrij en schiet in de kortste hoek met rechts (denk ik) binnen. De onverhoopte, maar dik verdiende zege wenkt. In de 90’ lanceert Mo de onvermoeibare Didier. Sébastian trapt echter op doelman Verheyen.
Het is al aardig donker wanneer scheidsrechter Van De Cruys deze topper affluit!
Berg en dal heeft vandaag getoond dat het nog kan voetballen! Alle spelers waren gemotiveerd en alle spelers hebben geknokt en gevochten voor elke bal!! De wedstrijd was zeer aangenaam om volgen omdat beide ploegen er iets van wilden maken! In de tweede helft domineerde Berg en dal en dwong het de beste kansen af!! De wedstrijd leek af te stevenen op een gelijkspel, maar uiteindelijk schoot Van Elven de verdiende winning goal op het bord.
We hopen dat er zondag ook revanche genomen worden tegen Branddonk.
Tot zondag!!
Zij zorgden voor een prachtprestatie en hielden de punten thuis :
Kenens Wim, Maes Brecht, Slegers Lennert, Van der Sanden Jens, Bodard Niels, Reumers Guan, Van Elven Stijn, El Idrissi Mo, Reumers Robin, Didier Sébastian Joris Dean.
Overige bankzitters : Loret Johny, Van Doninck Yari, Lemmens Yarne en
Marien Louis
Doelpunten :  20’ Van Der Linden: 0 – 1; 55’ Didier : 1 – 1;
88’ Van Elven : 2 – 1.
Geel : Van Der Sanden
Geel gevaar :

 1. Van Elven, El Idrissi, Koppers, Maes, Donkers, Van Der Sanden en Grondelaers
  1. Berrevoets, Joris, Reumers Guan, Didier, en Kenens.Topscorers Berg en Dal : 22 doelpunten / tegengoals : 20
  7. El Idrissi Mo
  4. Didier
  2. Berrevoets, Reumers Guan, Van Elven,
  1. Grondelaers, Reynders,Donkers, Peys en Mariën

GOALGETTERS 1STE PROVINCIALE 2018-2019
Speeldag 18 : weekend 12  en  13 januari 2019:
Doelpunten :   28                     Totaal aantal doelpunten : 484
Record : speeldag 13 : 43
18. Geudens K (De Kempen),
17. Hendryckx (Zoersel),
16. Jansen Nick (Wuustwezel),
15. Onana (Mariekerke),
13. De Cock V. (Kontich),
11. Blockx (Witgoor),
10. Ernst (Mariekerke), Huysegems (Heikant),
9. Gerritsen( Lille), Van Der Linden R. (Kempen),
8. Bruyninckx (VC Her), Hoefnagels (De Kempen), Jacobs (rochus deurne),
7  De Pachter (Witgoor), El Idrissi (B&D),  Genar (St Job), Jansen Ron(Branddonk), Kreydt (Kontich), Van Damme (Oppuurs), Van Gool (Oppuurs), Vermeiren (Schriek), Verschaeren (Duffel), Voorspoels (VC Her),
6  Bartholomeeussen (Zoersel), Bonaers (St Job), Hannes (Witgoor), Van Genechten J.,  Vlaeymans (VC Her),
5  Delmeire (Duffel), Jenart (Oppuurs),  Kerremans (Oppuurs),  Rubenschüh (Schriek),  (Witgoor), Verbert (Heikant),
4  Dams (Schriek), Delen (Lille), De Keyser (Schriek),  Didier (Berg en dal), Hangisi (Witgoor),  Jansen Jordi (Wuustwezel), Owusu (Lille), Van Dyck (Heikant),  Van Hoogten (Heikant),
3  De Keersmaecker (Kontich), De Voecht (Duffel),  D’Hertefelt (Oppuurs), Diensi (Rochus Deurne), Geerts (Zoersel),  Janssen (Witgoor), Janssens P (St Job), Jaspers (St Job), Lauryssen (De Kempen),  Morissens (Oppuurs), Petersen (Lille), Thomassen (VC Her), Van Beurden (Zoersel), Van Hooydonck (Rochus Deurne),  Voets (De Kempen),
2   Berrevoets (Berg en dal),  Bevers (Wuustwezel), Broeckaert (Schriek), Convalle (VC Her), Criel (Schriek), Dekleermaeker (Kontich),  De Swert (VC Herentals),  Gielis (De Kempen), Gülsen (Oppuurs), Jongenelis (Wuustwezel), Kerremans (Duffel), Mariën (Berg en dal), Mertens B.(Wuustwezel),  Meynendonckx (Kempen), Murataj (Branddonk), Pals (Rochus Deurne), Pauwels (Branddonk), Peys (Berg en dal), Reumers G. (B&D), Rommes (Branddonk),  Schillemans (Rochus), Stojanac (St Job),  Truyen (Zoersel), Vanbosch (St Job), Van Der Linden G (Kempen), Van Eeven (Rochus deurne), Van Elven (Berg en dal), Van Hemert (Lille), Van Mullem (Duffel), Van Staeyen (Zoersel), Verbraeken (Zoersel),
1.Audenaert (Mariekerke), Bellens (VC Her), Berkmans (Branddonk), Binnemans (Wuustwezel), Boons (Branddonk), Braspenninckx (Zoersel), Cannaerts (Heikant), Claessens (Mariekerke), Claus (St Job), Coeckelbergs (Witgoor), Coveliers (Mariekerke), Damoiseau (Schriek), Dausy (Witgoor), De Bakker (Kontich), De Cock G.(Kontich), De Meyer (Rochus Deurne), De Ridder (VC Her), De Scheemaecker (Witgoor) Donkers (Berg en dal), Duarte Arjonas (Kontich), Francken (Oppuurs), Gabriels (Kontich), Geerts (Heikant), Goossens (Rochus Deurne), Grondelaers (Berg en dal), Heylen (Kontich), (Heikant), Himi (Mariekerke), Janssens M.(Branddonk), Kazadi Ilunga (Duffel), Keita (Oppuurs), Matkovic (Mariekerke) Muyldermans (Oppuurs),  Ndgano (Branddonk), Ocak (Kontich), Pieters (Mariekerke), Poelmans (Branddonk), Reynders (B&D), Spiessens (VC Herentals), Stabel (Oppuurs), Storms (Zoersel), Sucu (Kontich), Swerts (Lille), Ulrichts (Deurne), Van Beers (Lille), Van Camp (Kontich), Van Damme K (Rochus Deurne), Vandenhoeck (Rochus Deurne) Van Eyndhoven (Duffel), Van Gompel (Witgoor), Van Rooy (Witgoor), van Uffelen (Rochus), Verbaendert (De Kempen), Vergeylen (Duffel), Verstraeten (Kontich), Verswijfel (Rochus Deurne), Vets (Heikant), Vissers (Wuustwezel), Vos (Branddonk),
9 Own goals : Oppuurs(2), Duffel, Berg en Dal, Rochus Deurne,
Wuustwezel, Lille, Schriek en Mariekerke