Hard werkend Berg en dal wint verdiend tegen de leider.
Vooraf :
Heikant Berlaar is de huidige leider in eerste provinciale! Het verloor nog maar één keer dit seizoen. Het verloor op verplaatsing nog niet en wij wonnen nog maar één keer thuis dit seizoen! Bij Berg en dal groeit het lijstje afwezigen nog altijd : Koppers, Van Der Sanden, Donkers, Van Elven. In laatste instantie haakt Maes ook nog af.
De wedstrijd zelf:
Het is voor de zoveelste keer dit seizoen zalig in het zonnetje in het Kattenstadion. Heel wat supporters zijn afgezakt om er de wedstrijd bij te wonen. Scheidsrechter Chetta laat iets na 14.30 Berg en dal de aftrap geven tegen de leiders uit de reeks. Al na twee minuten mag Joris, vrijgespeeld op links, van net buiten de grote backlijn aanleggen! Zijn schot gaat een half metertje naast de rechter paal buiten. In deze beginfase is wel duidelijk dat Heikant niet voor niets bovenin het klassement prijkt! Heikant probeert het balbezit op te eisen, maar Berg en dal laat zich niet onbetuigd en voetbalt gretig mee! In de 10’ miskijkt Boonen zich op een bal zodat Cannaerts er met de bal van door kan gaan op links! Hij trekt voor doel en het schot van Van Hove wordt door Kenis gestopt! Beide ploegen houden mekaar in evenwicht maar bijwijlen moet Berg en dal toch iets meer achteruit leunen. Er wordt goed voetbal geserveerd maar de echte kansen blijven achterwege. Halfweg de eerste helft kan Van Dyck zich vrij kappen net buiten de 16, maar hij trapt ver naast het doel van Kenens. Op het halfuur is Berg en dal dicht bij een doelpunt. Reynders knalt na een prachtaanval van in de grote backlijn op doel. Doelman Thys slaat de bal in de voeten van Didier, die zijn schot van dichtbij door een opzittende doelman Thys afgeblokt ziet worden. Berg en dal blijft de dreiging even aanhouden en Joris wordt in de 35’ weggestuurd. Zijn gevaarlijke voorzet wordt door Geerts in hoekschop getrapt. Even voor de rust trekt Heikant ten aanval en Huysegems dribbelt zich vrij en trapt op doel! Kenens redt, maar slaat de bal in de voeten van Cannaerts die van dichtbij huizenhoog over het doel van Kenens trapt! We komen goed weg! Aan de overkant krijgen we op slag van rust nog een vrije trap centraal voor doel op de grote backlijn! Reynders trapt de bal over de muur, maar bal vliegt tegen de deklat weer het spel in!
We gaan rusten bij een zoveelste 0 – 0 ruststand na een eerste helft die iedereen heeft kunnen boeien! Kansen werden gecreëerd, maar niet afgewerkt. Achterin hield men alles goed onder controle en buiten die ene grote kans net voor de rust kwam Heikant niet. Hopelijk krijgen onze spelers iets goed te drinken zodat ze ook in de tweede helft hun mannetje kunnen staan.
Een eerste dreiging komt van Berg en dal in de 50’. Bodard gaat op links door, maar zijn voorzet wordt in hoekschop gewerkt! Hilariteit in het stadion wanneer doelman Thys de bal lost. Hij kan zich tijdig herpakken voor de neus van Didier en co. Bij een aanval van Heikant kwetst Slegers zich tijdens een duel en moet vervangen worden. Slegers die bezig was aan een goede wedstrijd moet noodgedwongen naar de kant! Trainer Hoes ziet hiermee zijn zoveelste verdediger uitvallen en moet zijn pionnen achterin herschikken! Invaller Robin Reumers wordt rechtsachter, Boonen gaat van rechtsachter naar linksachter en Bodard van linksachter naar de centrale verdediging. Heikant is meer bij de bal dan Berg en dal op dit moment maar zorgt voor geen enkel gevaar! Onze middenvelders winnen de duels en achterin houdt de “nieuwe” verdediging goed stand en de aaneengesloten formatie zorgt er voor dat er weinig of geen dreiging komt van de blauwwitten. Berg en dal kan af en toe prikken en ze moeten bij Heikant achterin alert blijven. De wedstrijd gaat op een rustig voetballende manier verder en tot hiertoe zien we een goede wedstrijd van beide ploegen. In de 60’ trekt Berg en dal nog eens ten aanval! Joris wordt aangespeeld op rechts! hij gaat door en kapt zich op de hoek van de grote backlijn vrij van zijn rivaal Willems en trapt naar de linkerpaal! Doelman Thys kan de bal uit de hoek ranselen, maar in de rebound is Mo El Idrissi sneller op de bal dan Vermeylen en schiet de 1 – 0 tegen de touwen. Berg en dal graaft zich niet in, maar gaat op zoek naar de verlossende 2 – 0 . in de 67’ zien we Reynders een aanval opzetten! Hij passt tot bij Berrevoets die de bal doorspeelt tot bij Mo op rechts! Mo zet voor doel waar Didier op een haar na de bal mist. Vanaf de 75’ begint Heikant aan een slotoffensief. Het drukt Berg en Dal meer en meer achteruit, maar onze spelers geven zich voor 100% en houden stand en stilaan maar zeker knokt Berg en dal zich in de wedstrijd! Tot tweemaal toe wordt schoten van Driesen en van Didier door Heikantse verdedigers afgeblokt. Berg en dal voetbalt rustig de wedstrijd uit en Heikant kan blijkbaar geen vuist maken! In de 80’ mogen de onzen nog een vrije trap nemen rechts op de 16. De goed getrapte bal van Reynders wordt door Van Hoogten in hoekschop gekopt. Heikant smijt nog eens alles ten aanval om alsnog een gelijkspel en de daarbij horende periodetitel te pakken. De spanning is te snijden in de tribunes, want daar herinnert iedereen zich nog het gelijkspel van vorig seizoen! Dat kwam er na vrije trap in blessuretijd. En Ja in de 91’ komt er een voorzet van op rechts tot aan de tweede paal waar Huysegems van op zo’n 5m de bal nog voorlangs schiet. De minuten kruipen traag voorbij maar wanneer scheidsrechter Chetta het eindsignaal laat weerklinken is de ontlading bij Berg en dal groot!
Berg en dal behaalt zijn tweede thuisoverwinning op een verdiende manier! Het speelde goed voetbal en wist te knokken tot de laatste seconde. Meteen ook de 4de clean sheet voor Kenens  dit seizoen.
Voor Heikant is het een zwarte zondag want na de winst van Oppuurs in Wuustwezel is het ook nog zijn periodetitel kwijt.
Volgende week hopen we dat we met dezelfde spirit aan de slag kunnen gaan om Mariekerke er van langs te geven! Met welke spelers dit zal moeten gebeuren is een andere vraag want naast de rij geblesseerde spelers komt Slegers er ook nog bij en is Driesen geel geschorst!
Trainer Hoes hoopt dat de volgende dagen opheldering zullen geven, want op dit moment tast hij ook nog in het duister inzake beschikbare spelers.
Tot volgende week
Zij knokten zich voorbij de leider :
Kenens Wim, Slegers Lennert (66’ Reumers Robin), Bodard Niels, Reynders  Tom, Driesen Jens, Reumers Guan, El Idrissi Mo (77’ Peys Alexander), Joris Dean Boonen Sten, Didier Sebastien, Berrevoets Roberto (89’ Mariën Louis),
Overige bankzitters :De Scheemaecker Senne,
Doelpunten : 60’ Mo El Idrissi : 1 – 0;
Geel : Didier, Driesen,
Geel gevaar :
2 Van Elven, El Idrissi, Koppers, Donkers, Maes en Grondelaers
1. Bodard, Berrevoets, Joris, Reumers Guan, Reynders.en Didier
geel geschorst :
11 – 11 – 18 : Driesen Jens : Mariakerke – B&D
Topscorers Berg en Dal : 10 doelpunten  /  tegengoals : 11
3. El Idrissi Mo
2. Berrevoets,
1. Reumers Guan, Grondelaers, Van Elven, Didier en Donkers
GOALGETTERS 1STE PROVINCIALE 2018-2019
Speeldag 10 : weekend 03 en 04 november 2018:
Doelpunten :     25                    Totaal aantal doelpunten : 247
Record : speeldag 2 : 36
12 Jansen Nick (Wuustwezel),
9 Hendryckx (Zoersel),
8. Onana (Mariekerke),
7  Ernst (Mariekerke), Van Der Linden R.(Kempen),
6  Blockx (Witgoor),  Jacobs (rochus deurne), Jansen Ron(Branddonk),
5  De Cock (Kontich), Kerremans (Oppuurs),  Rubenschüh (Schriek), Van Damme (Oppuurs),
4  Bonaers (St Job), Delmeire (Duffel), Hangisi (Witgoor), Hoefnagels (De Kempen), Huysegems (Heikant), Jenart (Oppuurs),  Kreydt (Kontich), Van Gool (Oppuurs),  Van Hoogten (Heikant), Verschaeren (Duffel), Voorspoels (VC Her),
3  Bruyninckx (VC Her), De Pachter (Witgoor), Diensi (Rochus Deurne),  El Idrissi (B&D),   Genar (St Job), Geudens K (De Kempen), Van Dyck (Heikant), Van Genechten J.(Witgoor), Van Hooydonck (Rochus Deurne),  Verbert (Heikant),
2  Bartholomeeussen (Zoersel), Berrevoets (Berg en dal),   De Keersmaecker ( Kontich), Delen (Lille), D’Hertefelt (Oppuurs), Gerritsen( Lille), Hannes (Witgoor), Jansen Jordi (Wuustwezel), Jaspers (St Job),  Kerremans (Duffel), Meynendonckx (Kempen), Murataj (Branddonk), Owusu (Lille), Pauwels (Branddonk), Petersen (Lille), Truyen (Zoersel), Van Beurden (Zoersel), Van Eeven (Rochus deurne), Vermeiren (Schriek), Vlaeymans (VC Her),
1 Berkmans (Branddonk), Bevers (Wuustwezel),Binnemans (Wuustwezel), Braspenninckx (Zoersel), Cannaerts (Heikant), Claus (St Job), Convalle (VC Her), Coveliers (Mariekerke), Criel (Schriek), Damoiseau (Schriek), Dekleermaeker (Kontich), De Keyser (Schriek), De Meyer (Rochus Deurne), De Swert (VC Herentals), Didier (Berg en dal), (Donkers (Berg en dal), Francken (Oppuurs), Geerts (Zoersel), Goossens (Rochus Deurne), Grondelaers (Berg en dal), Gülsen (Oppuurs), Heylen (Kontich), (Heikant), Janssen (Witgoor), Jongenelis (Wuustwezel), Kazadi Ilunga (Duffel), Mertens B.(Wuustwezel), Ocak (Kontich), Pieters (Mariekerke), Reumers (B&D), Rommes (Branddonk), Spiessens (VC Herentals), Stabel (Oppuurs), Sucu (Kontich), Swerts (Lille), Ulrichts (Deurne), Van Beers (Lille), Van Damme K (Rochus Deurne), Van Der Linden G (Kempen), Van Elven (Berg en dal), Van Rooy (Witgoor), Van Staeyen (Zoersel), Verbaendert (De Kempen), Verbraeken (Zoersel), Verstraeten (Kontich), Vets (Heikant)
6 Own goals : Oppuurs(2), Duffel, Berg en Dal, Rochus Deurne,
Wuustwezel