Goed voetballend Berg en Dal in de eerste helft, onherkenbaar Berg en Dal in de tweede helft.
Vooraf :
Kontich kon in zijn drie uitwedstrijden nog niet winnen en sprokkelde twee punten. Vorig seizoen eindigde de wedstrijd hier in het Kattenstadion op een 1 – 1 gelijkspel. Bij Berg en dal zitten/liggen Van Der Sande en Koppers nog in de lappenmand. Wij hebben dit seizoen nog maar één keer kunnen winnen in eigen huis.
De wedstrijd zelf:
Het is en het blijft mooi herfstweer op de wekelijkse voetbalzondagen! Al van bij aanvang van het seizoen is het uitermate zeer aangenaam om de wedstrijd te gaan volgen!! Of het ook zo aangenaam zal zijn op het veld zullen we moeten afwachten. Scheidsrechter Van Gorp fluit even voor drie uur voor de eerste maal voor de aftrap. Kontich eigent zich de bal toe en in tegenstelling tot de andere ploegen proberen zij de bal in hun eigen rangen te houden. Lang duurt dit echter niet want een fel opzittend Berg en dal is al vlug de evenknie en probeert zelfs de forcing te voeren. Een stevig doordrukken van Donkers in het midden is de inleiding van een eerste gevaarlijke aanval van Berg en dal na 8’. Van Elven en Didier zetten een één-tweetje op en Stijn kan voorzetten van op links! De bal vliegt al botsend tot bij Joris, die afdrukt van dichtbij! Zijn schot wordt een botsbal die over de lat van doelman Snyders vliegt. Berg en dal had hier al voorsprong kunnen nemen! Niet getreurd want onze “groene” jongens duwen Kontich helemaal naar achter en we zien zelfs 11 Kontichspelers in hun eigen strafschopgebied. Berg en dal is creatief, laat de bal goed rondgaan en het is aangenaam om volgen! In de 18’ kan Mo El Idrissi van op rechts voor doel zetten! Didier kopt té centraal op doelman Snyders. Halverwege de eerste helft recupereert linksacter Boonen de bal en stuurt het leer onmiddellijk naar voor! Mo neemt de bal in één tijd op de slof en trapt over het doel! Berg en dal blijft attractief voetbal brengen en we hopen dat er eindelijk loon naar werken volgt. Maes trekt in de 26’ mee ten aanval en passt tot bij Didier! Sebastien neemt de bal aan draait weg van Somers en trapt in de korte hoek. Doelman Snyders kan in hoekschop werken. Berg en dal blijft veruit de gevaarlijkste ploeg zonder dat er evenwel gescoord wordt! In de 35’ wordt er tot tweemaal toe naast de bal getrapt in onze verdediging en zo kan Kreydt achter de bal aanhollen! Hij kan net niet meer bij de bal en terwijl we dit aan het noteren zijn is het Van Elven die in een flits over het doel van Snyders vlamt! Even later rolt de bal van Mo via Didier tot bij Van Elven op links. De voorzet van Stijn belandt binnen de kleine backlijn tussen een kluwen van spelers en we zien de bal uiteindelijk in de armen van doelman Snyders belanden. Deze gooit snel uit en dat leidt tot de counter van Kontich langs De Cock. Hij kan vrij op doel afgaan en afdrukken! Kenens is paraat. Kontich stuurt in de 38’ een lange bal naar voor! Er wordt langs de foute zijde afgedekt en Kreydt kan bij de bal komen! Na wat duw en trekwerk kan hij in de linkerhoek de bal onhoudbaar voorbij Kenens tegen de netten trappen. Het staat 0 – 1  tegen de gang van het spel in, maar dat niet de eerste keer dit seizoen. Tot overmaat van ramp blesseert Donkers zich en moet vervangen worden.
We gaan rusten bij een 0 – 1 tussenstand na een eerste helft waarin Berg en dal goed attractief voetbal op de grasmat neerlegde! Het miste enkele mooie, doelrijpe kansen en kreeg enkele minuten voor de rust het deksel op de neus. We hopen dat ze het kunnen rechtzetten in de tweede helft.
Kontich is vol zelfvertrouwen uit de kleedkamers gekomen en zij nemen het commando in het begin van deze tweede helft. Berg en dal is nergens meer te bespeuren en we vragen of af wat er daar onder de pauze geserveerd wordt? We moeten wachten tot in de 68’ om de pen nog eens boven te halen. Berg en dal probeert wat druk naar voor te zetten zonder dat het gevaarlijk wordt. Het stevig geheel van in de eerste helft heeft plaats gemaakt voor een ingevallen pudding in deze tweede helft. Een eerste dreiging zien we in de 77’ wanneer de ingevallen Mariën van op rechts voor doel zet! Didier kan er net niet bij met het hoofd en Duarte Arjonas neemt geen risico en trapt in hoekschop. Deze korte hoekschop levert meteen een scherpe counter op voor Kontich. Gelukkig miste de tegenaanval de precisie. In de 83’ krijgen we nog eens een gedragen aanval van Berg en dal voorgeschoteld. Mo zet van op rechts voor doel en Van Elven kan van op links op doel trappen. Somers blokkeert in hoekschop. Aan de overzijde moet Kenens nog een schot van Kreydt onschadelijk maken. Berg en dal kan geen vuist meer maken en verliest zijn derde thuiswedstrijd op rij.
We zagen vandaag een ploeg met twee gezichten :een frivool voetballend Berg en dal in de eerste helft en een krasselend spelend Berg en dal, zonder ruggengraat in de tweede helft!
Wonder boven wonder is er voor volgende week nog niemand geel geschorst.
Zaterdagavond is er de wedstrijd tegen Lille!! Ik hoop dat ik positieve berichten zal ontvangen uit het sportcentrum Balakker!
Tot de volgende,
Zij moesten voor de derde keer op rij thuis, in het zand bijten :
Kenens Wim, Maes Brecht, Bodard Niels, Donkers Mathias (42’ Reynders  Tom), Driesen Jens, Reumers Guan, Van Elven, El Idrissi Mo, Joris Dean (69’ Mariën Louis), Boonen Sten, Didier Sebastien
Overige bankzitters :De Scheemaecker Senne, Slegers Lennert
Doelpunten : 38’ Kreydt: 0 – 1;
Geel : Maes, Reynders
Geel gevaar :
2.Van Elven, El Idrissi, Koppers, Driesen, Donkers, Maes en Grondelaers
1. Bodard, Berrevoets, Joris, Reumers Guan en Reynders.
Topscorers Berg en Dal : 8 doelpunten  /  tegengoals : 11
2. El Idrissi Mo
1. Reumers Guan, Berrevoets, Grondelaers, Van Elven, Didier en Donkers
GOALGETTERS 1STE PROVINCIALE 2018-2019
Speeldag 8 : weekend 20 en 21 oktober 2018:
Doelpunten :   25                      Totaal aantal doelpunten : 173
Record : speeldag 2 : 36
10.  Jansen Nick (Wuustwezel),
7     Hendryckx (Zoersel), Van Der Linden R.(Kempen),
6      Ernst (Mariekerke), Jacobs (rochus deurne),
5     Blockx (Witgoor), Kerremans (Oppuurs),
4      De Cock (Kontich), Delmeire (Duffel), Jansen Ron(Branddonk),  Onana (Mariekerke), Rubenschüh (Schriek), Van Hoogten (Heikant), Verschaeren (Duffel), Voorspoels (VC Her),
3     Bonaers (St Job), De Pachter (Witgoor),   Genar (St Job), Hoefnagels (De Kempen), Huysegems (Heikant),  Van Damme (Oppuurs), Van Genechten J.(Witgoor), Van Gool (Oppuurs), Van Hooydonck (Rochus Deurne),  Verbert (Heikant),
2   Bartholomeeussen (Zoersel), Bruyninckx (VC Her), Delen (Lille), El Idrissi (B&D), Geudens K (De Kempen), Hangisi (Witgoor), Hannes (Witgoor),  Kerremans (Duffel), Kreydt (Kontich), Meynendonckx (Kempen), Murataj (Branddonk), Owusu (Lille), Pauwels (Branddonk), Petersen (Lille), Van Beurden (Zoersel), Van Dyck (Heikant),  Van Eeven (Rochus deurne), Vermeiren (Schriek), Vlaeymans (VC Her),
1      Berkmans (Branddonk), Berrevoets (Berg en dal), Bevers (Wuustwezel),Binnemans (Wuustwezel), Braspenninckx (Zoersel), Cannaerts (Heikant), Claus (St Job), Convalle (VC Her), Coveliers (Mariekerke), Criel (Schriek), Damoiseau (Schriek), De Keersmaecker ( Kontich), Dekleermaeker (Kontich), De Keyser (Schriek), De Swert (VC Herentals), vD’Hertefeld (Oppuurs), Didier (Berg en dal), Diensi (Rochus Deurne), (Donkers (Berg en dal), Francken (Oppuurs), Geerts (Zoersel), Gerritsen( Lille), Goossens (Rochus Deurne), Grondelaers (Berg en dal), Heylen (Kontich), (Heikant), Jenart (Oppuurs), Jaspers (St Job), Jongenelis (Wuustwezel), Kazadi Ilunga (Duffel), Mertens B.(Wuustwezel), Ocak (Kontich), Pieters (Mariekerke), Reumers (B&D), Rommes (Branddonk), Spiessens (VC Herentals), Stabel (Oppuurs), Sucu (Kontich), Swerts (Lille), Truyen (Zoersel),  Ulrichts (Deurne), Van Beers (Lille), Van Damme K (Rochus Deurne), Van Der Linden G (Kempen), Van Elven (Berg en dal), Van Rooy (Witgoor), Verbaendert (De Kempen), Verbraeken (Zoersel), Verstraeten (Kontich), Vets (Heikant)
4 Own goals : Oppuurs, Duffel, Berg en Dal, Rochus Deurne