Zondag 12 november 2017
Berg en Dal – Kontich
1     –      1
Berg en dal mag tevreden zijn met het behaalde punt!!
Vooraf :
Kontich heeft zich goed in de middenmoot genesteld, maar geniet niet echt van een uitreputatie. Het scoorde al 29 maal, en incasseerde nog maar 10 doelpunten. Berg en Dal van zijn kant heeft dit seizoen geen echte thuisreputatie want de laatste overwinning dateert al van 24 september! Het moet vandaag de gekwetste Thoelen missen met een verrekking.
De wedstrijd zelf:
Het was guur en dus geen aangenaam weer rond en om het terrein aan de Sportlaan! Kontich was naar het Kattenstadion afgezakt met een bus vurige supporters, terwijl vele Berg en dal supporters hun kat stuurden.
Onze spelers speelden vandaag in de groene uitrusting. Scheidsrechter Verstraeten laat de wedstrijd omstreeks 14.30 een aanvang nemen. De studieronde leert ons dat er in een goed tempo over en weer gevoetbald wordt! Berg en dal heeft het leeuwenaandeel in het balbezit, maar in tegenstelling tot vorige zondag lukken de combinaties niet zoals het zou moeten! In de 12’ zien we een prachtige dieptepas vertrekken richting de doorspurtende Reumers. Guan kan de bal goed meenemen tussen verdedigers De Cock Glen en Duarte en schiet beheerst van in de grote backlijn binnen. 1 – 0. Amper één minuutje later is het oppassen geblazen aan de overzijde wanneer een voorzet van De Cock Victor, van op rechts,  door Duarte op een haar na gemist wordt! Het blijft spannend voor de toeschouwers want nog voor het kwartier zien we Mo voor onze neus een ingooi van Kocak onderscheppen. Hij speelt tot bij Berrevoets, die van tegen de doellijn, links voor het doel, voorzet! Joris trapt op doel maar doelman Verheyen redt. Een volgende aanval over verschillende stations zorgt voor de volgende Berg en dalse dreiging! Joris sterk als targetman, draait zich vrij, maar moet te ver uitwijken naar rechts. Hij kan voorzetten en Berrevoets kan er net niet met het hoofd bij om de bal binnen te knikken. Kontich begint vanaf dit moment de evenknie van Berg en dal te worden! Dit komt vooral door het minder en onverzorgd uitverdedigen van onze ploeg! Zo kan Kontich dreigen en in de 33’ wordt Maes aan de zijlijn op links in moeilijkheden gebracht! Hij wordt belaagd door twee spelers van Kontich en verliest de bal aan Claessen, die meteen een boulevard van ruimte voor zich heeft! Hij stuurt een laterale pass naar De Cock Victor die helemaal vrijstaat en Kenens geen schijn van een kans laat! We kunnen herbeginnen.
Kontich krijgt door dit doelpunt vleugels en drukt Berg en dal achteruit! In de slotfase van de eerste helft creëren ze nog een counter met 4 tegen 3 die ze gelukkig niet goed uitspelen!
We gaan rusten bij een 1 – 1  tussenstand na een eerste helft die boeiend was en waarin Berg en dal een doelpunt weggeeft als sinterklaasgeschenk! We hopen op een verwarmende tweede helft want het is koud in de tribune!
Kontich eist onmiddellijk de bal op en blijft aanvallend zeer gevaarlijk! Het is De Cock Victor die van net buiten de 16 mag aanleggen in de 53’ en Kenens kan met een duiksprong in hoekschop werken. We moeten wachten tot in de 61’ vooraleer we een Berg en dalse aanval kunnen neerpennen. Joris kan vanuit de tweede lijn tussen de palen trappen, maar doelman Verheyen kan in corner werken. Berrevoets kan van op links richting doel trappen na de hoekschop, maar zijn schot gaat ver naast! De onzen lijken door hun beste krachten heen te zitten en Kontich ruikt dat er voor hen meer in zit! Zij blijven lopen en in de 65’ moet Kenens attent zijn bij een schot van Van Hooydonck. Kontich voert nu verder de forcing en de onzen komen er niet meer aan te pas!! We zijn al bijna in het laatste kwartier als Berg en dal toch nog eens een fijne aanval opzet! Berrevoets krijgt een unieke kans om aan te leggen binnen de 16, rechts voor het doel, maar wil wellicht voor zijn linkervoet klaarleggen, en wacht hierdoor te lang. Weg is de kans! Berg en dal knokt zich toch terug in de wedstrijd en in de 78’ mag Berg en dal een vrije trap nemen op rechts. Mo schildert de bal op het hoofd van Joris, die doorkopt tot bij de vrijgelopen Cools, die in één tijd van dichtbij over doel knalt!! Even later is het Berrevoets die verdediger De Cock Glen het nakijken geeft en in de korte hoek schiet! Doelman Verheyen is echter present! We kunnen de bal niet meer in de ploeg houden en zijn in aanvallend opzicht onmachtig tegen een goed gesloten verdediging van Kontich! Kontich is fysiek een heel sterke ploeg en zij blijven lopen tot de laatste minuut! In de 88’ op een tegenaanval ingeleid door De Cock Victor wordt De Bakker gesandwicht door Cuypers en Jahal El Idrissi! Terwijl de Kontichse speler al aan het vallen is krijgt hij wellicht nog een duwtje bij van Jahal!! Scheidsrechter Verstraeten fluit voor vrije trap, maar oordeelt dat Jahal de laatste man was en geeft onterecht rood! De vrije trap van Van Hooydonck vliegt naast het doel van Kenens!
Het blijft uiteindelijk bij een 1 – 1  stand na een wedstrijd waarin we in de tweede helft niet veel meer aan de bak kwamen! Het fysiek zeer sterke team uit Kontich walste somwijlen over ons heen, maar onze goed georganiseerde verdediging hield stand tot op de laatste seconde.
Tot nu toe zijn we de ploeg op verplaatsing, dus waarom zouden we niets meebrengen bij leider Lyra ??
Ik hoop positieve berichten te mogen ontvangen op het toneel!!
Tot dan,
 
Zij hielden een puntje thuis :
Kenens Wim, El Idrissi Jahal, Cuypers Rob, Maes Brecht, Raeymackers Kai, El Idrissi Mo, Pellegriti Agatino , Reumers Guan, Berrevoets Roberto, Joris Dean., Cools Thomas (81’ Donckers Mattias)
Overige bankzitters : De Scheemaecker Senne, Claes Yves, Bodart Niels
Doelpunten : 12’ Reumers : 1 – 0; 33’ De Cock Victor: 1 – 1;
Geel : Mo El Idrissi
Rood : Jahal El Idrissi
Geel Gevaar :
2 : Reumers, Thoelen
1 :
Pellegriti , Claes, Kenens, El Idrissi Jalal en El Idrissi Mo
Geel Geschorst :
Rood geschorst
:
Topscorers Berg en dal : 21 doelpunten tegen : 9
6 : Joris
4 : El Idrissi Mo, Berrevoets,
3 : Thoelen,
2 :  Reumers,
1 :  Van Elven en Pellegriti
 
GOALGETTERS 1STE PROVINCIALE 2017-2018
 
 
Speeldag 12 : weekend 11 november – 12 november 2017:
Doelpunten :  25                           Totaal aantal doelpunten : 349
 
 
17 : Dermaut(Lyra)
11:  De Bakker (Kontich),
9 :  Huysegems (Heikant), Huysmans (Mechelen), Kerremans (Oppuurs),
8:   Bouwmeester (heikant), Van Hooydonck (Kontich)
7:  Keyzer (antonia),
6:  Joris (Berg en dal),   Owusu (Lille), Van Mierlo (Lille),
5:  De Cock Victor(Kontich),  Flebus (Lyra), Hangisi (Witgoor), Hannes (Branddonk), Ndagano (heikant), Van Gool (Oppuurs),
4:  Berkmans ( branddonk), Berrevoets (Berg en dal), Bonaers (St Job), Criel (Schriek), Dahmani (Merksplas), Dries (Branddonk), El Idrissi (Berg en dal), Hermans  (branddonk),  Janssens (St Job), Nys (Lyra), J Van Genechten (Witgoor), Verbert (Lyra),
3: Asubonteng (Lille), Berrevoets (Schriek),  Blockx (witgoor), Bouwmeester (Leest), Cornelissen (Merksplas), Delen (Lille), Embrechts (Antonia), Gerritsen (Lille), Jacobs (Lyra), Janssen T. (Witgoor), Jaspers (st Job), Luckermans (Mechelen), Patan (Merksplas),  Pauwels (Branddonk), Rubenschuh (Schriek),  Rymen (Vorselaar),  Salut (RG Kat),  Stabel (Oppuurs), Thoelen (Berg en dal), Uijtenhaak (Katelijne), Van In (antonia), Van Reet (witgoor), Vlaeymans (Schriek),
Own goals ☹ ( Lyra, katelijne, merksplas )
2: Adriaensen(Merksplas), Afkir (Leest), Asubonteng (Lille), Balbi (Lyra), Bosmans (Merksplas), Cionek Neto (Heikant), Coeckelbergs (Witgoor),  Conteh (katelijne), De Cock Glen (Kontich),  Eysackers (Antonia), Genar (St Job),  Hendryckx (StJob), Hens (Mechelen), Kasmi (Antonia),  Kerckhofs (Mechelen), Marien (Vorselaar), Meeus (Leest), Meeuwssen (Witgoor), Morissens (Oppuurs), Oris (Vorselaar), Princen (Vorselaar), Reumers (Berg en dal), Stojanac (Sint Job), Vanbosch (Sint Job), Van Damme (Oppuurs), Van Den Abeele (Lyra), Van Geertruyden (Antonia), Van Hemert (Lille), Van Mierlo (Vorselaar), Verhoeven (Merksplas),
1: Abdellah (Leest), Auwers (Vorselaar), Bogaerts (antonia), Boons (Branddonk), Bruynseels (heikant), Cauwenberghs (Witgoor), Chennouf (Schriek), Claessens (Kontich), Cools T. (Leest), Cornelis (Sint Job),  De Backer (heikant), De Jongh (Leest), De Kleermaeker (Mechelen), Dondo-Ndubo (Mechelen), Eggers (St Job), El Assaoui (Leest), Fontaine (Mechelen), Gabriels (Kontich), Hegelmeers (Leest), Lambrechts (Vorselaar), Lambreghts (Lyra), Mensah(Lille), Murataj  (Branddonk), Muyldermans (Oppuurs), Olieslagers (Vorselaar), Paelinck (Leest),  Peeters (Oppuurs), Pellegriti (Berg en dal), Petersen (Lille), Pevernagie (Katelijne), Somers (St Job), Van de Pol (merksplas), Van Der Heyden (Lyra), Van Der Voort (Antonia), Van Dyck (Heikant), Van Elven (Berg en Dal), Van Gompel (Witgoor), Van Hooydonk (St Job), Van Mullem (Leest),  Van Vaerenbergh (Katelijne), Verbruggen (Leest), Verswyvel (Schriek), Vervoort (Lille),