Zondag 24 september 2017
Berg en dal  – Leest
2      –     1
 
 
Op een diefje maar… de punten tellen!!
 
Vooraf :
 
Leest staat met 4 punten laag geklasseerd en behaalde vorige zondag de eerste thuisoverwinning! Hier hopen ze vandaag de eerste uitoverwinning te behalen!
Berg en Dal haalde 2 overwinningen op rij en bengelt middenin het peloton! Vandaag kan het zich in de top nestelen mits winst tegen Leest!
We missen vandaag de geschorsten El Idrissi Mo en Rob Cuypers (rood beker 19/08)
 
De wedstrijd zelf:
Een zonovergoten stadion nodigt uit om deze wedstrijd te komen volgen, maar vele mensen willen op deze stralende herfstdag genieten van een ultiem uitstapje met de fiets en anderen kijken naar het WK wielrennen op TV.
Toch zijn er heel wat supporters afgezakt om dit duel bij te wonen!
Scheidsrechter Van Asch fluit klokslag 15.00 de wedstrijd op gang! Leest komt pittig uit de startblokken en eist onmiddellijk de bal op! Berg en dal vangt alles voorlopig goed op en is scherp want in de 5’ wanneer verdediger Paelinck de bal terugspeelt naar doelman Van Wemmel is Bilican bij de pinken om achter de iets te korte terugspeelbal te gaan! Doelman Van Wemmel is evenwel iets vlugger op de bal!
Berg en dal komt meer en meer in balbezit, beginnen de duels te winnen en laten de bal goed rondcirculeren! In de 10’ trekt linksachter Bodart mee ten aanval! In zijn opmars wil hij passen, maar de bal blijft wonderwel bij hem zodat hij kan afdrukken net buiten de grote backlijn! Zijn schot wordt door Paelinck en de doelman geblokkeerd! Berg en dal is technisch sterker dan Leest en de passes komen praktisch allemaal aan! Zo zien we in de 15’ Berrevoets aan de bal komen op links! Hij tikt simpel tot bij de doorspurtende Bilican, die vanop links overhoeks voorlangs trapt! Leest laat zich ook niet onbetuigd, want een snedige Afkir zorgt voor de nodige dreiging! Het wordt zelfs zeer warm voor het doel van Kenens wanneer deze Afkir op links op de solotoer gaat. Hij kan voor doel trekken en het is Bouwmeester die met een halve omhaal Kenens bijna verrast! Gelukkig is Wim wakker en brengt redding! Onmiddellijk nadien lanceert Berrevoets Bilican op rechts! Deze trapt over het doel van Van Wemmel! Berg en dal vangt nu het vinnig gestarte Leest goed op en heeft op dit moment van de wedstrijd het meeste balbezit! Berg en dal domineert de wedstrijd maar moet toch uitkijken voor de snelle tegenstoten van Leest onder impuls van een niet aflatende Afkir!
Een eerste wissel dwingt zich op als linksachter Bodart zijn voet omzwikt! Hij wordt vervangen door Poelmans! Het spelbeeld wijzigt niet en Berg en dal laat mooie voetballende acties zien! De wedstrijd is aangenaam om volgen! In de 31’ trapt Hegelmeers vanuit de 2de lijn op doel! De bal devieert via een medespeler over Kenens tegen de onderkant van de deklat in doel! Tegen de gang van het spel in opent Leest de score. Een koude douche, maar de spelers van Berg en dal krommen hun ruggen en blijven aanvallen! In de 35’ mag Berg en dal een hoekschop nemen op links! Berrevoets trapt gemeten tot bij Reumers, die de bal met een technisch snufje verlengt tot bij Joris, die van dichtbij tussen een bos van spelers binnentrapt! Het staat 1 – 1. De dolle minuten zoals vorige week lijken aangebroken want even later is het  weer Afkir die in de 38’ er op links van door gaat! Hij raakt voorbij de verdediging en knalt keihard op doel waar Kenens in hoekschop kan werken! Aansluitend is het Bilican die de bal te ver van zijn voet laat springen zodat de uitgekomen doelman Van Wemmel de bal kan wegtrappen! Hij trapt in de voeten van Joris, die van  op zo’n 35m over het lege doel lobt! Leest kan net voor de rust nog dreigen wanneer bij hoekschop de vrijstaande Afkir van dichtbij naast kopt! Het laatste wapenfeit van deze eerste helft is voor Berg en dal! Bilican wordt weer mooi aangespeeld binnen de 16. Hasan schiet vanuit de draai, maar de Leestse doelman kan redding brengen!
We gaan rusten bij een 1 – 1 gelijke stand, na een eerste helft waarin een vinnig gestart Leest tegen de gang van het spel op voorsprong kwam! Berg en dal werd beloond voor het goede spel dat het bracht en Joris hing de bordjes in evenwicht! Deze eerste helft speelde Berg en dal goed voetbal en was het voor de supporters aangenaam volgen onder een deugddoende zon!
We hopen op een even denderende tweede helft.
Berg en dal mag de tweede helft op gang trappen en het meteen Reumers die van net buiten de 16 naast trapt!
In de 49’ wordt bij het uitverdedigen bij Berg en dal de bal onderschept door Hegelmeers! Deze haalt uit maar Kenens kan redding brengen! Berg en dal kwijnt weg en het is Leest dat de onzen achteruit drukt! In de 58’ is het Meeuws die De Jongh op links lanceert! Deze omspeelt de uitgelopen Kenens maar besluit over en naast! Berg en dal is in het spel veel trager geworden en het maakt vele technische fouten. We zien voorin geen aanspeelpunten meer en Leest begint de onzen meer en meer te omklemmen! In de 60’ is het Bouwmeester die kan aanleggen, maar hij trapt gelukkig naast! Achterin houdt men ondanks de aanhoudende aanvallen van Leest stand! We zitten ondertussen al in de 65’ en Berg en dal raakt amper nog over de middenlijn! Hoe Leest ook probeert om de vesting in te nemen, het lukt hen niet want de verdediging met een zeer sterk spelende Maes als rots in de branding, houdt voorlopig stand! Iedereen vraagt zich af hoelang het nog zal duren eer de Leestse treffer valt. Deze impasse duurt tot een kwartier voor tijd! In de 73’ zien we nog eens een goede aanval van Berg en dal! Een goede doorsteekpas komt in de loop van Joris. Doelman Van Wemmel is bij de pinken en samen komen ze bij de bal waardoor de bal wegspringt! Weg is de kans! Even later, in minuut 78’, wordt de bal in het  Leestse strafschopgebied gedropt! Bilican krijgt de bal in de voeten, maar heeft te veel tijd nodig om deze wel grote kans af te werken! Leest heeft zich de tanden stuk gebeten op een taai verdedigend Berg en dal, dat in de slotfase terug uit de schelp kruipt! In de 81’  zien we op de rand van de 16 een één-tweetje tussen Thoelen en Bilican! Thoelen trapt van in het strafschopgebied onder doelman Van Wemmel de 2 – 1 op het bord! Leest dat bijna de hele tweede helft domineerde gaat onterecht onderuit tegen een weinig beweeglijk Berg en dal in de tweede helft!
Scheidsrechter Van Asch, die veel liet doorspelen (soms echt wel te veel), fluit deze wedstrijd zonder blessuretijd af!!
De punten zijn binnen na een desastreuse tweede helft!
Het is positief dat ondanks de zware druk onze verdediging stand hield en dat we op dit moment de minst gepasseerde verdediging uit de reeks hebben!
Volgende week wacht ons de verplaatsing naar Witgoor! Eindelijk nog eens een derby!! Met dezelfde ingesteldheid zullen we  ook daar punten meepakken!
 
Tot volgende week,
 
Zij haalden de overwinning op een diefje binnen :
Kenens Wim, Bodart Niels (27’ Poelmans Llyod (66’ Van Elven Stijn)), Maes Brecht, Van Der Sanden Jens, Raeymackers Kai, Pellegriti Agatino, Reumers Guan, Berrevoets Roberto, Joris Dean, Bilican Hasan en Thoelen Lennert (80’ Donkers Mathias) .
 
Overige bankzitters : De Scheemaecker Senne,
 
Doelpunten :     31’  Hegelmeers : 0 – 1; 35’ Joris : 1 – 1;
81’ Thoelen : 2 – 1
 
Geel : —
 
Geel Gevaar :
2 : Reumers
1 : Thoelen, Pelligriti
Geel Geschorst :
Rood geschorst
:
 
Topscorers Berg en dal : 7 doelpunten tegen : 4
3 : Joris
2 :
Thoelen
1 : Berrevoets,  El Idrissi Mo
 
 
GOALGETTERS 1STE PROVINCIALE 2017-2018
 
 
Speeldag 5 : weekend 24 – 25 september 2017:
Doelpunten : 30                            Totaal aantal doelpunten : 155
 
6: Dermaut (Lyra), Huysmans (Mechelen),
5: Van Hooydonck (Kontich)
4: Janssens (St Job), Keyzer (antonia),  Ndagano (heikant),   Nys (Lyra), ,
3: Bonaers (St Job), Bouwmeester (Leest),  Cornelissen (Merksplas), Dahmani (Merksplas), De Bakker (Kontich), Flebus (Lyra), Hannes (Branddonk), Joris (Berg en dal),
2: Adriaensen(Merksplas),  Asubonteng (Lille),  Bouwmeester (heikant), De Cock (Kontich), Embrechts (Antonia), Eysackers (Antonia), Owusu (Lille), Janssen T. (Witgoor), Meeuwssen (Witgoor), Oris (Vorselaar), Pauwels (Branddonk),  Princen (Vorselaar), Salut (RG Kat), Thoelen (Berg en dal),  J Van Genechten (Witgoor),  Van In (antonia), Van Mierlo (Lille), Van Reet (witgoor), Verbert (Lyra), Verhoeven (Merksplas),
Own goals ☹ ( Lyra, katelijne )
1: Afkir (Leest), Abdellah (Leest), Balbi (Lyra), Berrevoets (Berg en dal), Blockx (witgoor), Bogaerts (antonia), Boons (Branddonk), Bruynseels (heikant), Cauwenberghs (Witgoor), Conteh(katelijne), Cools T. (Leest), Criel (Schriek), De Backer (heikant), De Jongh (Leest), Delen (Lille), Dries (Branddonk), Dondo-Ndubo (Mechelen), Eggers (St Job), El Idrissi (Berg en dal), Fontaine (Mechelen), Gabriels (Kontich), Genar (St Job), Gerritsen (Lille), Hegelmeers (Leest), Hendryckx (StJob), Hens (Mechelen), Hermans (branddonk), Huysegems (Heikant), Jacobs (Lyra), Kasmi (Antonia), Kerckhofs (Mechelen), Kerremans (Oppuurs), Meeus (Leest), Mensah(Lille), Murataj  (Branddonk), Olieslagers (Vorselaar), Patan (Merksplas), Peeters (Oppuurs), Petersen (Lille), Pevernagie (Katelijne), Rubenschuh (Schriek), Rymen (Vorselaar), Uijtenhaak (Katelijne), Van Damme (Oppuurs), Van de Pol (merksplas), Van Der Heyden (Lyra), Van Der Voort (Antonia), Van Geertruyden (Antonia), Van Gool (Oppuurs), Van Hemert (Lille), Van Mierlo (Vorselaar), Van Mullem (Leest), Van Vaerenbergh (Katelijne), Verswyvel (Schriek), Vervoort (Lille),