Zondag 10 september 2017
Berg en dal  – Oppuurs       2      –     0
 
 
Schitterende eerste helft levert doelpunten en winst op!!
 
Vooraf :
 
Oppuurs stuurde vorige week Rood Groen Katelijne met 3 – 0 naar huis! Het is dus oppassen geblazen, want tegen Oppuurs behaalden we uit het recente verleden maar amper één punt!
Berg en dal moest vorige week met lege handen naar huis komen na een wedstrijd waarin het tot aan de zestien aardig mee voetbalde!
Trainer Hoes moest zijn elftal op 4 plaatsen wijzigen. Slegers, Van Der Sanden en Gielen vervoegden de ziekenboeg bij Van Elven, Bilican en Cools.
 
De wedstrijd zelf:
De zon scheen over het Kattenstadion, maar er stond een vrij matige wind te blazen, zodat we medeleven hebben met Louis, die aan de overkant op de kantine de wedstrijd zal filmen!
Vier mensen vervangen is niet niets en we zijn benieuwd hoe dit alles in zijn werk zal gaan! Oppuurs mag al voor 15.00 aftrappen van scheidsrechter Peeters! Berg en dal gaat meteen stevig door in de duels en dat levert al meteen balbezit op! Reumers knalt al vanuit de tweede lijn op doel, maar zijn schot(je) is te zwak om doelman Schaerlaecken te bedreigen! De bal wordt goed rondgespeeld en Berg en dal steekt collectief goede aanvallen in mekaar! De gretigheid is ook aanwezig en zo kan Mo El Idrissi een bal bij het uitverdedigen van Oppuurs onderscheppen! Hij schiet van net buiten de 16 net naast het doel!
Even later is het rustbrenger en spelverdeler Pellegriti die de bal mooi tot op links bij Berrevoets stuurt! Deze kan doorgaan en plaatst de bal in de rechterhoek waar Schaerlaecken al zijn kunnen moet tonen om de bal in hoekschop te werken! Deze hoekschop komt aan de tweede paal waar Pellegriti naast kopt!
Berg en dal blijft vooraan goed druk zetten en dat levert weer een hoekschop op, ditmaal op links! Berrevoets kwijt zich deze keer van deze taak en schildert de bal op het hoofd van Joris, die de bal in de rechterbovenhoek binnenkopt! De ban is gebroken. Het eerste competitiedoelpunt is een feit!
Berg en dal blijft het gaspedaal indrukken en Berrevoets wordt in de 22’ mooi in de diepte gestuurd op links! Het is sneller dan Francken, maar doelman Schaerlaecken kan redding brengen en slaat de bal in de voeten van Thoelen, die zijn schot door een verdediger ziet afgeblokt worden! De bal rolt tot bij Reumers die opnieuw doelman Schaerlaecken op zijn weg vindt! 3x voor één euro maar geen doelpunt. Berg en dal heeft uit het gescoorde doelpunt en deze fasen moed en zelfvertrouwen geput en gaat op dit elan verder! Roberto Berrevoets wordt in de 24’ aangespeeld op links en zet verdediger Morissen in de wind! Hij kan alleen op doelman Schaerlaecken af gaan en trapt zonder boe of ba binnen! Het staat 2 – 0. (BBF meldt de 42’, maar dit hebben ze wellicht omgedraaid, of mijn chrono is stuk.) We zijn al 33’ ver als Kenens een eerste keer aan het werk moet om een schot van Jenart onschadelijk te maken! Een minuutje later is het alarmfase rood achterin want dezelfde Jenart kan van op links voor doel zetten, waar centraal Kerremans, helemaal vrij de bal hoog over kopt! Berg en dal blijft domineren, wint vele duels, is beweeglijk en creatief en dwingt Oppuurs achteruit! Het laatste wapenfeit is voor Mo die van op links uit de 2de lijn de bal over doel trapt!
We gaan rusten bij een 2 – 0 stand na een eerste helft waarin Berg en dal zeer attractief voetbal bracht en terecht op deze voorsprong aanspraak kan maken! Het hield Oppuurs volledig onder de duim en buiten de éne kopbalkans van Kerremans kwam het niet tot in de buurt van Kenens!
We hopen op een voortzetting in de tweede helft!
In de 48’ kan Joris er al vandoor gaan op links! Hij is sneller dan Francken en trapt kruiselings voorbij doelman Schaerlaecken, maar de bal rolt voorlangs! Oppuurs is nu meer in balbezit, maar het brengt onze verdediging geen enkele keer in de problemen! Berg en dal speelt collectief een sterke wedstrijd en we hopen dat ze het volhouden tot aan het eindsignaal! Dean Joris wordt nog eens mooi gelanceerd op links, weinig volk mee maar uiteindelijk kan hij terugleggen tot bij Reumers die vrij kan intrappen! Guan trapt recht op de doelman van Oppuurs!
Berg en dal heeft alles onder controle en op bepaalde momenten is de scherpte en intensiteit voorin weg om de kloof nog verder uit te diepen!
De onzen blijven de bal goed rondspelen en we moeten wachten tot in de 62’ vooraleer we nog eens een actie zien die het vermelden waard is! Het is Reumers die na een schitterende pass van Mo net naast trapt!
De wedstrijd kabbelt stilaan verder zonder noemenswaardige hoogtepunten! In de 81’ trekt Oppuurs ten aanval en de bal komt bij Kerremans op links! Deze trekt de bal voor doel waar Van Damme kan inkoppen! Kenens houdt de netten schoon en duwt de bal in hoekschop!
Een goed leidende scheidsrechter Peeters fluit na 93’ de wedstrijd af! De eerste zege is een feit en we hopen op een positief vervolg!
Volgende zondag volgt de zware verplaatsing naar Berlaar! Ik hoop op het thuisfront positieve berichten te mogen ontvangen van deze wedstrijd!
Dimitri zal de honneurs waarnemen inzake het verslag, waarvoor nu al mijn dank!
 
Tot de volgende,
 
 
 
Zij haalden de eerste overwinning van dit seizoen binnen :
Kenens Wim, Bodart Niels, Cuypers Rob), Maes Brecht, Raeymackers Kai, El Idrissi Mo, Pellegriti Agatino, Reumers Guan, Berrevoets Roberto (86’ Jalala El Idrissi), Joris Dean, Thoelen Lennert (82’ Poelmans Lloyd).
 
Overige bankzitters : De Scheemaecker Senne, Donkers Mathias
 
Doelpunten : 18’ Joris : 1 – 0; 24’ Berrevoets : 2 – 0
 
Geel :
Geel Gevaar :
1 : Thoelen, Reumers
Topscorers Berg en dal : 2 doelpunten tegen : 2
1 : Joris en Berrevoets
 
GOALGETTERS 1STE PROVINCIALE 2017-2018
 
Doelpunten op speeldag 3 : 36    Totaal aantal doelpunten : 85
4: Nys(Lyra),
3:  Cornelissen (Merksplas), Dermaut (Lyra), Flebus (Lyra),  Ndagano (heikant),
2:  Bonaers (St Job),  Bouwmeester (heikant), Dahmani (Merksplas), De Cock (Kontich),  Eysackers (Antonia), Hannes (Branddonk), Huysmans (Mechelen), Meeuwssen (Witgoor), Salut (RG Kat),  Van Reet (witgoor), Verbert (Lyra)
1: Asubonteng (Lille), Balbi (Lyra), Berrevoets (Berg en dal), Blockx (witgoor), Bouwmeester (Leest), Bruynseels (heikant), Cools T. (Leest), De Backer (heikant), De Bakker (Kontich), De Jongh (Leest), Delen (Lille), Dries (Branddonk), Embrechts (Antonia), Fontaine (Mechelen), Genar (St Job), Gerritsen (Lille), Hendryckx (StJob), Hens (Mechelen), Jacobs (Lyra), Janssen T. (Witgoor), Janssens (St Job), Joris (Berg en dal), Kerckhofs (Mechelen), Kerremans (Oppuurs), Keyzer (antonia), Meeus (Leest), Mensah(Lille), Murataj  (Branddonk), Olieslagers (Vorselaar), Oris (Vorselaar), Patan (Merksplas), Pauwels (Branddonk), Peeters (Oppuurs), Princen (Vorselaar), Rubenschuh (Schriek), Rymen (Vorselaar), Van de Pol (merksplas), Van Der Heyden (Lyra), J Van Genechten (Witgoor), Van Gool (Oppuurs), Van Hemert (Lille), Van Hooydonck (Kontich), Van In (antonia), Van Mierlo (Lille), Van Mullem (Leest), Verhoeven (Merksplas),