Dolle 5 minuten rollen Ternesse volledig op!!
 
Vooraf :
Ternesse staat vrij onderin de rangschikking! De verdediging lijkt moeilijk te ontwrichten, want ze kregen nog maar 11 doelpunten tegen! Helaas konden ze ook nog maar 8 keer scoren wat hun huidige rangschikking wellicht wettigt.
Berg en dal is vorige week recht gekropen en we hopen vandaag op de bevestiging van in Kontich. De “genaaide” Smeets kan de wedstrijd starten en Boonen neemt de plaats in van de gekwetste Koppers die samen met Reumers en Driesen in de tribune kwamen supporteren.
De wedstrijd zelf :
Het was zonnig op deze laatste oktoberzondag! Er waren toch heel wat supporters komen opdagen voor deze wedstrijd. Bij velen rees de vraag of ze een gelanceerd Berg en dal te zien kregen.
Scheidsrechter Chetta liet de wedstrijd nog starten voor 15.00. We zijn nog maar goed en wel vertrokken of Van den Brandt loopt al tegen een gele kaart aan (reclameren). Berg en dal mocht na 6’ al een vrije trap nemen op zo’n 40 m van het doel. Kevin Oris krult de de bal naar de linker hoek, maar doelman Goris kan de bal in hoekschop duwen. Aan de overkant zien we een snelle Verhoeven voorbij iedereen rennen. Zijn schot(je) kan door Kenens opgeraapt worden. Berg en dal is zeer snel in de omschakeling en in de 11’ dwingt het een hoekschop af! De bal wordt weggewerkt en komt in de voeten van Dams die meteen doorschuift in de 16 naar Joris, die voorbij de verraste verdedigers Van de Brul en Snoeys de bal meeneemt en netjes de 1 – 0 op het bord zet. Wanneer we dit nog aan het noteren zijn zien we nog net hoe Berg en dal weer heel gewiekst een aanval opzet en de snelle Joris alleen voor doelman Goris brengt! Dean legt de bal in de rechterhoek binnen : 2 – 0. Wow!! Ternesse is van haar melk en wanneer Dams na een gewonnen duel in het middenveld de bal naar rechts stuurt richting Mo El Idrissi dreigt er weer gevaar!! Mo ook op het randje van buitenspel kan de bal op rechts onmiddellijk voor doel zetten en de aanstormende Joris kan voor de neus van Snoeys de bal keihard binnentrappen. Dean scoort meteen een echte hattrick. Ternesse weet van geen hout pijlen te maken en tot overmaat van ramp kan Van den Brandt zich niet intomen en krijgt een tweede gele kaart aan zijn broek gesmeerd in deze tot hiertoe faire wedstrijd. (Hij zou de scheidsrechter aangeraakt hebben na een discutabele actie.) Bij Berg en dal is de buit zo goed als zeker binnen. In de 18’ haalt doelman Goris  een vrije trap van Mo uit de rechterhoek en werkt hem in hoekschop. Deze hoekschop komt weer in de voeten van Dams die een mannetje uitkapt en van net buiten de 16 in de linker winkelhoek schiet! Een beauty ! Eentje om in te lijsten. 4 – 0 na amper 19’ voetbal. De boeken kunnen toe. Berg en dal duwt nog even door en in de 22’ mag Berg en dal een vrije trap nemen op rechts! de bal komt aan de 2de paal waar Slegers de bal hoog over en naast trapt. Het spelniveau zakt een beetje en de drang om nog door te zetten is weg!! in de 35’ kan Muyshond op doel knallen, maar Kenens is present. Er wordt op een rustiger, ontspannen manier verder gevoetbald. Scheidsrechter Chetta werkt wel wat verlammend op deze wedstrijd, want bij elke overtreding trakteert hij de dader met geel. Wanneer de dribbelsterke Haid El Assiri voorbij iedereen dribbelt en dan onderuit gaat krijgt hij een geel karton onder zijn neus geschoven voor een schwalbe. (iedereen dacht dat Dams geel zou krijgen) De ref lijkt het noorden kwijt en daardoor durven de spelers niet meer “doorgaan”.
Gelukkig is het rustsignaal er en kan iedereen terug op zijn positieven komen. We gaan rusten bij een 4 – 0 tussenstand na een eerste helft waarin Berg en dal Ternesse in amper 5’ knock out slaat. Ignace Dams zorgde voor de definitieve uppercut met zijn wondermooi doelpunt. Ternesse, met zijn tienen, kunnen wellicht geen vuist meer maken tegen dit goed spelend Berg en dal. Het zonnetje is nog altijd van de partij en we hopen dat het ook verwarmend werkt op het veld in de “overbodige” tweede helft. Het tempo is bij beide ploegen gezakt! Berg en dal neemt gas terug en de dribbelvaardige Haid El Assiri loopt zich uiteindelijk vast tegen onze verdedigers. Oris en Smeets ondernemen wat doelpogingen, maar zonder succes. We zijn al in de 58’ als Kevin zijn schot afgeblokt wordt door Aubry. In de 66’ krijgt Joris een hoge bal goed onder controle. Hij lift de bal over de aanstormende doelman en legt dan de bal naast het lege doel. Ternesse probeert wel iets terug te doen, maar het stuit op een goed georganiseerd Berg en dal. Achterin wordt alles rustig opgevangen en de wedstrijd kabbelt stilletjes voort! Bij beide ploegen is het vet van de soep zou je denken. Net voor we het slotkwartier ingaan weet Berg en dal nog een hoekschop af te dwingen! Mo schildert de bal op het hoofd van de ingevallen Didier en het staat 5 – 0. Even later is Didier opnieuw vertrokken op links, maar doelman Goris had het doorzien en kan ontzetten. De spelers van Berg en dal duwen weer even door en bij een volgende flankwissel komt Bodard aan de bal! Hij zet voor doel en Kevin trapt de bal tegen de netten: 6 – 0. Mo en Smeets worden in de 76’ vervangen door Mike Oris en Reynders en kunnen terugblikken op een degelijke wedstrijd. Ternesse komt zijn neus ook nog eens aan het venster steken in de 78’. Snoeys mag een vrije trap nemen en knalt de bal net over het doel van Kenens. In de 81’ kan Kevin een voorzet van Reynders met het hoofd keihard in doel koppen. 7 – 0. Even later kan doelman Goris nog erger voorkomen wanneer hij iets vlugger op de bal is dan de doorgebroken Didier. Scheidsrechter Chetta fluit zelfs 2’ voor tijd de wedstrijd ten einde. Secuur met zijn horloge is hij blijkbaar ook niet. De vervangingen zijn volgens mij op een ander tijdstip gebeurd dan hij het heeft vermeld. Als we het nakijken, blijkt dat Didier gescoord heeft voor hij is komen te vervangen. Je houdt dit toch niet voor mogelijk!! Gescoord in de 71’ volgens zijn verslag en is hij in de 79’ pas in de wedstrijd gekomen. Soit!!  Berg en dal wint deze wedstrijd met een monsterscore ! Het moest niet echt het gaspedaal indrukken en het kon zich permitteren om alles wat relaxter aan te doen in de tweede helft! Deze uitslag zal bij elke tegenstander wel indruk gemaakt hebben. Volgende week moeten we een geduchte ploeg partij geven. We hopen dat Berg en dal op dit elan kan verder gaan en iets kan mee graaien in Mechelen.
Volgende week zal er wellicht geen verslag zijn, want ik moet de première van “De Bemoeial” zal helpen verzorgen. Ik hoop alleszin positieve berichten te mogen ontvangen vanuit de Racing.
Tot zaterdagavond,
Zij kenden geen genade met Ternesse :
Kenens Wim, Boonen Sten, Maes Brecht, Bakkovens Ben, Slegers Lennert, Bodard Niels, El Idrissi Mohamed (76’ Reynders Tom) , Kevin Oris, Dams Ignace , Smeets Wouter (76’ Mike Oris) en Joris Dean (69’ Sébastian Didier)
Overige bankzitters Raeymaekers Jens,
Doelpunten : 11’ Joris : 1 – 0; 13’ Joris : 2 – 0; 14’ Joris : 3 – 0;
19’ Dams : 4 – 0; 72’ Didier : 5 – 0; 79’ Oris K : 6 – 0
81’ Oris K : 7 – 0
Geel gevaar :

  1. Smeets, Boonen
    1., Oris Mike, Reynders, Oris Kevin, Bakkovens, Reumers, Maes,
    Kenens, Dams en Joris

geel geschorst :
rood geschorst
:
Topscorers Berg en Dal : 19 doelpunten  /  tegengoals : 13
7. Oris Kevin,
3. Oris Mike, Joris
2. Smeets, Didier,
1. Mo El Idrissi en Dams