Fris, wervelend en flitsend De Kempen speelt  Berg en Dal van het veld.
Vooraf :
De Kempen wil zich voor eigen publiek bewijzen na de thuisnederlaag tegen Lille! Het scoorde in de vorige drie wedstrijden al 9 keer. Berg en dal behaalde wel een 9 op 9, maar qua spel mocht het wel beter! We slikten nog maar één tegendoelpunt. Driesen zit in het busje der gekwetsten samen met Joris, Kenens, Van Der Sande en Cuypers, maar Bodard neemt plaats op de bank.
De wedstrijd zelf :
Op deze zomerse herfstavond was er heel wat komen postvatten in het stadion van de Kempen. Bij ideaal voetbalweer en met een goed gevulde tribune kon de wedstrijd starten. Scheidsrechter Van Duppen fluit de match om klokslag 19.30 op gang. In de 2’ snoept Smeets de bal af van verdediger Spiessens, maar zijn schot is te zwak om een bedreiging te vormen voor doelman Verheyen. Het tempo ligt aan de hoge kant en stilaan komt De Kempen dreigen! Nesen mag van op de rand van de grote backlijn aanleggen, maar hij schiet naast het doel van De Scheemaecker. De druk van de thuisploeg neemt toe en op het kwartier kan Slegers de voorzet van Nesen voor de neus van Jansen intercepteren. Berg en Dal heeft het moeilijk om de beweeglijke spitsen van De Kempen in bedwang te houden. In de 26’ probeert onze verdediging de bal te ontzetten, maar het leder belandt in de voeten van de aartsgevaarlijke Nesen, die loeihard in doel knalt!! 1 – 0. Berg en dal probeert via de counters iets terug te doen en in de 33’ kan Smeets op doel trappen! Doelman Verheyen kan met moeite de bal van onder de lat in hoekschop duwen. In de 38’ wordt het 2 – 0 na een technisch hoogstandje van Hoefnagels! Na wat flipperkast in de 16, komt de bal in de voeten van Hoefnagels, die alle verdedigers van Berg en dal rondom hem in de wind zet en koelbloedig binnentrapt. Berg en dal is het noorden kwijt en één minuutje na het doelpunt krijgt Jansen een enorme kans! Bij een foute pass bij het uitverdedigen komt de bal in de voeten van Van de Putte, die onmiddellijk doortikt tot bij Jansen die helemaal vrij staat! Gelukkig mist hij zijn controle en kan erger voorkomen worden. Het blijft moeizaam gaan bij de onzen en nog niet helemaal bekomen van het vorige doelpunt moet De Scheemaecker zich voor de derde maal omdraaien. Hoefnagels krijgt na een degelijke, snelle en beweeglijke aanval van de Kempen de bal op links en plaatst de bal naast Senne in de verste hoek. 3 – 0. We zijn dit nog aan het noteren of Hoefnagels prikt de vierde al tegen de touwen! 4 – 0 na 42’. Onze doelman voorkomt nog erger want hij kan een vrije trap van Nesen in hoekschop verwerken.
We gaan rusten bij een 4 – 0 tussenstand na een eerste helft waarin De Kempen duidelijk heeft laten zien dat het als ploeg heel wat in zijn marge heeft! De beweeglijke spelers, de vlugge en snedige balcirculaties waren een nachtmerrie voor onze spelers. Hoe dan ook, er moet nog een tweede helft gespeeld worden. Trainer Van Houdt vervangt Dams en Boonen door Bodard en Maes. In de 47’ passt Dider tot bij Kevin Oris, die met de buitenkant van de rechtervoet voorbij doelman Verheyen trapt! Het schot spat uiteen op de paal. De Kempen blijft fris voetbal op de mat leggen en het is voor Berg en Dal met man en macht verdedigen geblazen! Bij elke aanval van de Kempen is het achterin alarmfase rood! Zo krijgen ze in de 55’ een vrije trap net buiten de grote backlijn, centraal voor doel. Seppe kan de bal nog weg boksen in de voeten van Trommelen die van dichtbij de forfaitcijfers op het bord schiet! Berg en dal voetbalt voor wat het waard is en op het uur  verstuurt Didier een mooie crosspass tot bij Smeets die meteen doortikt tot bij  Kevin Oris. Kevin haalt verschroeiend uit maar doelman Verheyen kan in hoekschop duwen. Even later countert Berg en dal opnieuw via Didier die tot bij Smeets speelt! Wouter stuurt de bal tot op links bij Kevin Oris, die zijn voorzet door Didier aan de tweede paal wordt binnen gekopt! 5 – 1. In de 73’ wordt het ei zo na 6 – 1 wanneer Laurijsen alleen op doel mag afgaan! Reumers kan in eerste instantie afblokken, en Senne kan zijn rebound onschadelijk maken. Berg en dal laat zich iets meer zien dan in de eerste helft en dwingt in de 75’ een hoekschop af. Het daaropvolgende schot wordt door Van de Putte van de lijn gehaald. Bij de  daarop flitsende aanval van De Kempen, waarbij onze verdediging volledig uit verband wordt gespeeld, komt Jansen bij de bal! Hij twijfelt niet en levert een loeier af die door De Scheemaecker onschadelijk wordt gemaakt. Bij Berg en dal knikt Mike Oris in de 81’ een voorzet van Smeekens tegen de lat. Het laatste wapenfeit is weer voor De Kempen! Jansen en Gielen combineren onze achterlinie op een hoopje, maar gelukkig is Jansen niet gevolgd om de laatste één-twee aan te pakken.
Het blijft uiteindelijk 5 – 1 na een wedstrijd waarin de beweeglijke, snelle en bijwijlen flitsende aanvallen van De Kempen telkens voor gevaar zorgden. Bij elke scherpe aanval vonden ze nog een vrije man die dan bij ons de alarmklokken deden luiden. Wanneer in de overbodige tweede helft De Kempen wat gas terugnam en Berg en Dal vrijer ging spelen kwam het beter tot zijn recht.
Volgende week is Heikant Berlaar te gast en we hopen dat iedereen deze afstraffing te boven is gekomen.
Tot zondag,
Zij kregen deze avond voetballes van De Kempen:
De Scheemaecker Senne, Boonen Sten (46’ Maes Brecht), Slegers Lennert, Reumers Guan, Bakkovens Ben, El Idrissi Mohamed Mo, Dams Ignace (46’ Bodard Niels),Sébastian Didier, Reynders Tom (60’ Oris Mike), Smeets Wouter en Oris Kevin
Overige bankzitters : Raeymaekers Jens
Doelpunten : 26’ Nesen : 1 – 0; 37’ Hoefnagels : 2 – 0; 40’ Hoefnagels :  3 – 0; 42’ Hoefnagels : 4 – 0; 55’ Trommelen : 5 – 0
64’ Didier : 5 – 1
Gele kaarten : Bakkovens
Geel gevaar :
2. Smeets
1. Boonen, Oris Mike, Reynders, Oris Kevin, Bakkovens
geel geschorst :
rood geschorst
:
Topscorers Berg en Dal : 5 doelpunten  /  tegengoals : 6
2. Oris Mike, Smeets
1. Didier