Berg en Dal behaalt nog een punt na een dramatische tweede helft.
Vooraf :
Mariekerke staat achterin in de rangschikking en kon vorige zondag winnen in St Job. Dit smaakt naar meer en zij zullen het Berg en dal zeker en vast niet makkelijk maken!
Berg en dal zit met een heel busje gekwetsten! Het kon Van Elven en Van Der Sanden wel recuperen, maar nu viel Didier weer uit en moet Driesen een strafzondag uitzitten. Wij gingen in Mariekerke altijd kopje onder in de voorbije confrontaties.
De wedstrijd zelf :
Het weer is onaangenaam vandaag! Het dreigt te gaan regenen en af en toe valt er nattigheid uit de lucht! De wind staat zijwaarts over het veld en rond de klok van 14.30 fluit scheidsrechter Osier de wedstrijd op gang!
Het compacte, kleine veld speelt niet meteen in ons voordeel. Berg en dal is wel het meeste in balbezit maar echte kansen kan het niet afdwingen! Ze winnen makkelijk de duels, maar de passes voorin komen niet aan!
in de 14’ wordt met een splijtende pass  tussen Van Der Sanden en Rob Reumers, de topschutter van Mariekerke, Onana aangespeeld links voor doel. Deze omzeilt de uitgekomen Kenens en besluit kruiselings in de verste hoek. We zijn op achtervolgen aangewezen. Berg en dal laat het hoofd niet hangen, maar probeert het tempo iets hoger te leggen! Ze willen zo snel mogelijk de gelijkmaker scoren. In de 20’ spurt Van Elven weg op links en Boonen stuurt op het gepaste moment de bal in de diepte! Stijn is iets vlugger op de bal dan doelman Blommaert die volgens de scheidsrechter Van Elven tegen de mat legt. De strafschop wordt door Reynders feilloos omgezet. Berg en dal blijft het meeste in balbezit, maar slaagt er niet in om de stevige verdedigingsgordel van Mariekerke te ontwrichten. In de 34’ mag Berg en dal een vrije trap nemen op zo’n 35m van de goal! De bal komt bij Reynders die snoeihard uithaalt, maar doelman Blommaert kan de bal van onder de lat in hoekschop slaan. Even later is het Bodard die Van Elven de diepte instuurt! Stijn komt op links bij de bal en knalt naar de verste hoek! Blommaert kan er nog net met de vingertoppen bij en kan redden.
De wedstrijd kent te weinig hoogtepunten in deze eerste helft. Opschudding in minuut 44 wanneer Van Der Sanden onder een botsende bal doorloopt! De bal komt zo in de voeten van Ernst die mag aanleggen. Kenens kan klemvast redding brengen. Op slag van rust dreigt Mariekerke opnieuw van op links! De voorzet wordt door Himi hoog over het doel van Kenens gekopt. We gaan rusten bij een 1 – 1 stand na een eerste helft die weer gedomineerd werd door Berg en dal! De meeste duels werden gewonnen maar Mariekerke ging met man en macht verdedigen. Berg en dal kwam echter te weinig tot echte kansen en soms kregen we de indruk dat het een voorbereidingswedstrijd was. We hopen op een betere en kansrijkere tweede helft. Mariekerke is gedrevener uit de kleedkamers gekomen en in de 47’ kan het een gevaarlijke aanval opzetten langs Ernst. Hij spurt samen met Robin het lijntje af op links en Kenens komt ter hulp. Wim kan bij de bal en probeert de bal over de zijlijn buiten te trappen, maar Ernst houdt de bal binnen en trapt van tegen de zijlijn op het lege doel! De bal lijkt binnen te rollen maar Van Der Sanden kan de bal nog net voor de doellijn in hoekschop trappen. Mariekerke begint stevig aan deze tweede helft en Berg en dal moet lijdzaam toezien hoe zij de controle over de wedstrijd overnemen! Sporadisch steekt Berg en dal zijn neus nog eens aan het venster maar echte combinaties, laat staan aanvallen, kunnen ze voorlopig niet in mekaar boksen. We zijn al in de 65’ als we Guan Reumers vanuit de tweede lijn een schot zien afvuren. Het schot gaat naast. Aan de overzijde is de aalvlugge Ernst weer gevaarlijk maar zijn schot wordt door Kenens onschadelijk gemaakt. Luttelijke minuten later is Onana weer met een doorsteekpass door de verdedigende linie geraakt en Kenens kan met behulp van Van Der Sanden hem van een doelpunt houden. De bal vliegt in de voeten van Ernst die hoog over schiet. Mariekerke  blijft voor gevaar zorgen en in de 76’ is het Matkovic die vrij op doel mag trappen! Kenens kan in hoekschop duwen. Het is wachten tot in de 80’ vooraleer we nog eens iets deftig van Berg en dal te zien krijgen. Mo trekt van op rechts over de grond voor doel! De bal rolt tussen verdediging en doelman Blommaert, maar de aanstormende Joris komt centimeters te kort om de bal binnen te glijden. Fase rood in de 42’ voor het doel van Berg en dal, waar de keiharde vrije trap van op zo’n 30m van Claessens aan de linkerpaal dreigt binnen te vliegen! Kenens kan er met een kattensprong in laatste instantie nog bij en werkt in hoekschop. De aansluitende hoekschop is weer aartsgevaarlijk! De bal komt voor de voeten van de ingevallen El Bounja die op de paal schiet! We komen zeer goed weg! Als bij wonder blijft het hier 1 – 1 en we halen opgelucht adem als scheidsrechter Osier de wedstrijd af fluit. Berg en dal behaalt een punt na een erg dramatische tweede helft.
We kunnen ook zo stellen, dat het wel erg vertimmerd elftal van Berg en dal heeft kunnen stand houden en een gelijkspel uit de wacht sleept. Meteen het eerste punt uit Mariekerke.
We hopen zondag weer een knokkend Berg en dal te zien, dat met een groot hart zal strijden om zo Rochus Deurne punten-loos naar huis te sturen. Ikzelf hoop achter de schermen op het toneel positieve berichten te mogen ontvangen.
Tot de volgende,
Zij brengen naast de regen toch nog een punt mee:
Kenens Wim, Bodard Niels, Reumers Robin, Van Der Sanden Jens, Boonen Sten, Reumers Guan, El Idrissi Mohamed, Joris Dean, Reynders Tom, Berrevoets Roberto (90’ Peys Alexander), Van Elven Stijn (79’ Mariën Louis).
Overige bankzitter : De Scheemaecker Senne, Lemmens Jarne
Doelpunten : 14’ Onana : 1 – 0;  21’ Reynders : 1 – 1
Gele kaarten : Reumers Robin
Geel gevaar :Van Elven, El Idrissi, Koppers, Donkers, Maes en Grondelaers
1. Bodard, Berrevoets, Joris, Reumers Guan , Reumers Robin, Reynders en Didier.
geel geschorst :
Topscorers Berg en Dal : 11 doelpunten / tegengoals : 12
3. El Idrissi Mo
2. Berrevoets,
1. Reumers Guan, Grondelaers, Van Elven, Didier, Reynders en Donkers
GOALGETTERS 1STE PROVINCIALE 2018-2019
Speeldag 11 : weekend 10 en 11 november 2018:
Doelpunten :   29                      Totaal aantal doelpunten : 276
Record : speeldag 2 : 36
13 Jansen Nick (Wuustwezel),
11. Hendryckx (Zoersel),
9 Onana (Mariekerke),
8.
7  De Cock (Kontich), Ernst (Mariekerke), Van Der Linden R.(Kempen),
6  Blockx (Witgoor),  Jacobs (rochus deurne), Jansen Ron(Branddonk), Van Damme (Oppuurs), Van Gool (Oppuurs),  Verschaeren (Duffel),
5  Bonaers (St Job), Genar (St Job), Geudens K (De Kempen), Huysegems (Heikant), Kerremans (Oppuurs),  Rubenschüh (Schriek), Voorspoels (VC Her),
4  Delmeire (Duffel), Hangisi (Witgoor), Hoefnagels (De Kempen), Jenart (Oppuurs),  Kreydt (Kontich), Van Hoogten (Heikant),
3  Bartholomeeussen (Zoersel), Bruyninckx (VC Her), De Keersmaecker ( Kontich), De Pachter (Witgoor), Diensi (Rochus Deurne),  El Idrissi (B&D),  Hannes (Witgoor), Van Dyck (Heikant), Van Genechten J.(Witgoor), Van Hooydonck (Rochus Deurne),  Verbert (Heikant),
2   Berrevoets (Berg en dal),  Bevers (Wuustwezel), Delen (Lille), D’Hertefelt (Oppuurs), Gerritsen( Lille), Jansen Jordi (Wuustwezel), Janssens P (St Job), Jaspers (St Job),  Kerremans (Duffel), Meynendonckx (Kempen), Murataj (Branddonk), Owusu (Lille), Pauwels (Branddonk), Petersen (Lille), Truyen (Zoersel), Van Beurden (Zoersel), Van Eeven (Rochus deurne), Vermeiren (Schriek), Vlaeymans (VC Her),
1 Berkmans (Branddonk), Binnemans (Wuustwezel), Braspenninckx (Zoersel), Cannaerts (Heikant), Claus (St Job), Convalle (VC Her), Coveliers (Mariekerke), Criel (Schriek), Damoiseau (Schriek), Dams (Schriek), Dekleermaeker (Kontich), De Keyser (Schriek), De Meyer (Rochus Deurne), De Swert (VC Herentals), Didier (Berg en dal), (Donkers (Berg en dal), Francken (Oppuurs), Geerts (Zoersel), Goossens (Rochus Deurne), Grondelaers (Berg en dal), Gülsen (Oppuurs), Heylen (Kontich), (Heikant), Janssen (Witgoor), Jongenelis (Wuustwezel), Kazadi Ilunga (Duffel), Mertens B.(Wuustwezel), Ndgano (Branddonk), Ocak (Kontich), Pieters (Mariekerke), Reumers (B&D), Reynders (B&D),Rommes (Branddonk), Spiessens (VC Herentals), Stabel (Oppuurs), Stojanac (St Job), Sucu (Kontich), Swerts (Lille), Ulrichts (Deurne), Van Beers (Lille), Van Damme K (Rochus Deurne), Vandenhoeck (Rochus Deurne)Van Der Linden G (Kempen), Van Elven (Berg en dal), Van Hemert (Lille), Van Rooy (Witgoor), Van Staeyen (Zoersel), Verbaendert (De Kempen), Verbraeken (Zoersel), Verstraeten (Kontich), Vets (Heikant)
6 Own goals : Oppuurs(2), Duffel, Berg en Dal, Rochus Deurne, Wuustwezel