Zondag 05 november 2017
Merksplas —  Berg en dal
0       –        5
 
 
Wervelend Berg en Dal superieur in Merksplas!
 
Vooraf :
Merksplas staat in het midden van het klassement en het liet zich dit seizoen al opmerken door de riante 6 – 0 overwinning tegen Antonia.
Berg en dal bleef de voorbije weken punten vergaren zonder overtuigend te spelen! Merkplas is een ploeg die ons wel ligt en meestal rapen we hier wel iets!! Hopelijk geldt dit ook voor vandaag!
De wedstrijd zelf :
Het is heel wat kouder geworden in deze eerste novemberweek, maar dat deert de supporters niet om af te zakken naar het stadion in Merksplas! Het speelveld ligt er zwaar bij door de felle regenbuien van de voorbije nacht en van deze voormiddag!
Merksplas trekt na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Mathijssen onmiddellijk alle registers open en stormt naar voor! Onze verdediging weet van wanten en vangt de Merksplassenaren zonder problemen op! De vinnige geel-zwarten blijven Berg en dal onder druk zetten, maar na een goeie vijf minuten veert een goed georganiseerd Berg en dal recht.
In de 5’ kan Reumers een bal onderscheppen bij het uitverdedigen! Hij gaat door en passt tot bij Joris, die zijn plaatsbal te zwak is om doelman Gysbrechts te verschalken! Berg en dal begint stilaan maar zeker de duels te winnen en we zien dat Joris voorin goed in de wedstrijd zit! Dean knalt in de 9’ vanuit de tweede lijn op doel, maar ook dit keer kan doelman Gysbrechts redding brengen. Onze gretige rood-groenen nemen nu het heft in handen en zijn alert. Berrevoets straft bijna een te korte terugspeelbal van Van Den Broek af, maar de doelman is goed uitgekomen en kan het schot van Roberto onschadelijk maken! Berg en dal speelt op niveau en ze leggen combinaties op de mat die we al sinds weken niet meer hebben gezien! Het is bijwijlen oogstrelend wat Berg en dal ten toon spreidt. Zalig! Onze middenvelders sluiten goed aan en een schot van Pellegriti wordt in de 25’ afgeblokt door verdediger Arnouts. Merksplas moet het spel ondergaan en de onzen verdedigen rustig en goed uit! Zo kan Raeymaeckers een aanval opzetten in de 26’. Hij passt tot bij de onstuitbare Joris. Dean passt direct door tot bij de doorgelopen Pellegriti, die van rechts voor het doel, met een gekruist schot doelman Gysbrechts geen schijn van een kans laat. 0 – 1. We zien dat Berg en dal zijn gretigheid niet verliest en het blijft wervelend spelen en Merksplas moet achteruit! In de 32’ komt de bal voorin bij Pellegriti die de bal over Van Den Broek wipt tot bij El Idrissi! Mo staat helemaal vrij in de 16 en controleert de bal goed, zet Arnouts op een verkeerd been, en trapt beheerst de 0 – 2 op het bord!! Helaas is het scorebord ontregeld en blijft het elektrische scorebord leeg!! Maar de scheids heeft alles goed genoteerd en we zitten na een dik halfuur op rozen! De spirit zit terug in de ploeg, er is vechtlust en er staat een ploeg op het veld! Merksplas probeert wat terug te doen en in de 35’ moet Kenens tonen dat hij het sluitstuk is in de verdediging! Merksplas mag een zeldzame vrije trap nemen op rechts en de goed getrapte bal van Van Den Broek vliegt richting linker kruising! Kenens tipt de bal in hoekschop. Aan de overzijde is het Reumers die een schot afvuurt, maar de bal vliegt over het doel van Gysbrechts! In het slot van deze eerste helft trekt Raeymaeckers mee naar voren. Hij stuurt de bal gepast tussen D’Huyvetter en Arnouts door tot bij Berrevoets die zijn knal in hoekschop gewerkt wordt!
We gaan rusten bij een 0 – 2 tussenstand na een eerste helft die de moeite waard was om te bekijken! Een volledig anders ingesteld Berg en dal dan de voorbije weken, staat met de nodige grinta en mooi combinatievoetbal terecht op een 0 – 2 voorsprong! Onze verdediging heeft nog geen kansen weggegeven. We hopen dat dit ook zo in de tweede helft zal zijn!
Berg en dal start in deze tweede helft zoals het in de eerste helft eindigde! Joris pikt de bal op in het middenveld en stuurt een pareltje van een dieptepass tussen verdedigers Geerts en Arnouts door tot bij Berrevoets! Roberto spurt recht op doel af, lijkt wat in te houden en gaat dan toch volop zijn kans links voor het doel! Hij knalt in de korte hoek onder doelman Gysbrechts de 0 – 3 op het bord. Het bord werkt nu wel en de rode cijfers flikkeren 0 – 3. Boeken toe. Berg en dal wil van geen ophouden weten en wil nog meer! In de 57’ na een aanval over verschillende stations komt de bal bij Thoelen! Lennert bereikt met een subliem hakje Mo El Idrissi! Mo loopt op links tot tegen de doellijn en zet keihard voor doel, waar Joris de bal binnenduwt! 0 – 4. Berg en dal is nog niet verzadigd en het is weer Thoelen die in de 59’ vanuit de tweede lijn een plaatsbal naar de rechterhoek aflevert! Doelman Gysbrechts kan de bal uit de hoek zweven en in hoekschop werken. Het spelbeeld wijzigt in de volgende minuten weinig of niets! Het is al Berg en dal dat de klok slaat en de ballen gaan rond alsof het niks was! We zijn al in de 70’ als we een eerste echte dreiging zien van Merksplas! Het is Patan die van op rechts voor doel zet, waar Van De Pol vrij kan inkoppen! Zijn kopbal gaat centimeters voorlangs. De volgende actie is op naam van Berg en dal! Thoelen duikt voor doel op en de toegespeelde bal schuift hij al glijdend net naast de linkerpaal buiten. Joris krijgt zijn applausvervanging en Van Elven komt zijn duit in het zakje doen! In de 75’ komt de bal bij Mo die klaar kijkend Berrevoets bereikt in de grote backlijn! Roberto wipt de bal over Gysbrechts en de bal rolt over de doellijn. De forfaitcijfers staan op het bord. Mo en Thoelen krijgen ook hun applausvervanging in het slot van deze geweldige voetbalnamiddag!
Scheidsrechter Mathijssen fluit na 92’ de wedstrijd ten einde.
Berg en dal wint op een superieure manier deze wedstrijd! Het kampte met open vizier en de spelers vonden mekaar blindelings! Het spel ging van links naar rechts, van achteren naar voren en vandaag lukte dan ook alles! Er was weinig afval in de opbouw, die direct naar voren ging in een goed tempo. Chapeau voor deze prestatie!
Volgende week komt Kontich op bezoek en we hopen daar een zelfde herboren Berg en dal te zien!
Tot dan,
 
 
 
 
Deze elf lieten ons genieten van een schitterende wedstrijd :
Kennes Wim, Cuypers Rob, Raeymaeckers Kai, Maes Brecht, El Idrissi Jalal,  Berrevoets Roberto Thoelen Lennert (89’ Cools Thomas), Joris Dean  (72’ Van Elven Stijn), El Idrissi Mo (81’ Claes Yves), Pellegriti Agatino ,Reumers Guan.
 
Overige bankzitters : De Scheemaecker Senne
 
Doelpunten :   26’ Pellegriti : 0 – 1; 32’ El Idrissi Mo : 0 – 2 ;
53’ Berrevoets : 0 – 3 ; 57’ Joris : 0 – 4;
75’ Berrevoets : 0 – 5
Geel :
Rood :

Geel Gevaar :
2 : Reumers, Thoelen
1 : Pellegriti , Claes, Kenens en El Idrissi Jalal
Geel Geschorst :
Rood geschorst
:
Topscorers Berg en dal : 20 doelpunten tegen : 8
6 : Joris
4 : El Idrissi Mo, Berrevoets,
3 : Thoelen,
1 : Reumers,Van Elven en Pellegriti
 
 
 
 
 
GOALGETTERS 1STE PROVINCIALE 2017-2018
 
 
Speeldag 11 : weekend 04 november – 05 november 2017:
Doelpunten :  33                           Totaal aantal doelpunten : 324
 
 
15 : Dermaut(Lyra)
11:  De Bakker (Kontich),
9 : Kerremans (Oppuurs),
8:  Huysmans (Mechelen), Van Hooydonck (Kontich)
7:  Huysegems (Heikant), Keyzer (antonia),
6:  Bouwmeester (heikant), De Cock (Kontich), Joris (Berg en dal),   Owusu (Lille), Van Mierlo (Lille),
5:  Flebus (Lyra), Hangisi (Witgoor), Ndagano (heikant),
4:  Berrevoets (Berg en dal), Bonaers (St Job), Dahmani (Merksplas), El Idrissi (Berg en dal),  Janssens (St Job), Nys (Lyra), J Van Genechten (Witgoor), Van Gool (Oppuurs),   Verbert (Lyra),
3: Asubonteng (Lille), Berkmans ( branddonk), Berrevoets (Schriek),  Blockx (witgoor), Bouwmeester (Leest), Cornelissen (Merksplas), Criel (Schriek), Delen (Lille), ), Embrechts (Antonia), Hannes (Branddonk), Hermans  (branddonk), Jacobs (Lyra), Janssen T. (Witgoor), Jaspers (st Job), Luckermans (Mechelen), Patan (Merksplas),  Pauwels (Branddonk), Rubenschuh (Schriek),  Rymen (Vorselaar),  Salut (RG Kat),  Stabel (Oppuurs), Thoelen (Berg en dal), Uijtenhaak (Katelijne), Van In (antonia), Van Reet (witgoor), Vlaeymans (Schriek),
Own goals ☹ ( Lyra, katelijne, merksplas )
2: Adriaensen(Merksplas), Afkir (Leest), Asubonteng (Lille), Balbi (Lyra), Bosmans (Merksplas), Cionek Neto (Heikant), Conteh (katelijne), Dries (Branddonk  Eysackers (Antonia), Genar (St Job),  Hendryckx (StJob), Hens (Mechelen), Kasmi (Antonia),  Kerckhofs (Mechelen), Marien (Vorselaar), Meeus (Leest), Meeuwssen (Witgoor), Morissens (Oppuurs), Oris (Vorselaar), Princen (Vorselaar), Stojanac (Sint Job), Vanbosch (Sint Job), Van Geertruyden (Antonia), Van Hemert (Lille), Van Mierlo (Vorselaar), Verhoeven (Merksplas),
1: Abdellah (Leest), Bogaerts (antonia), Boons (Branddonk), Bruynseels (heikant), Cauwenberghs (Witgoor), Chennouf (Schriek), Claessens (Kontich), Coeckelbergs (Witgoor), Cools T. (Leest), De Backer (heikant), De Cock (Kontich),De Jongh (Leest), De Kleermaeker (Mechelen), Dondo-Ndubo (Mechelen), Eggers (St Job), El Assaoui (Leest), Fontaine (Mechelen), Gabriels (Kontich), Gerritsen (Lille), Hegelmeers (Leest), Lambreghts (Lyra), Mensah(Lille), Murataj  (Branddonk), Muyldermans (Oppuurs), Olieslagers (Vorselaar), Paelinck (Leest),  Peeters (Oppuurs), Pellegriti (Berg en dal), Petersen (Lille), Pevernagie (Katelijne), Reumers (Berg en dal), Somers (St Job), Van Damme (Oppuurs), Van Den Abeele (Lyra), Van de Pol (merksplas), Van Der Heyden (Lyra), Van Der Voort (Antonia), Van Dyck (Heikant), Van Elven (Berg en Dal), Van Gompel (Witgoor), Van Hooydonk (St Job), Van Mullem (Leest),  Van Vaerenbergh (Katelijne), Verbruggen (Leest), Verswyvel (Schriek), Vervoort (Lille),