Berg en Dal laat geen spaander heel van onmondig Oppuurs.

Vooraf :
Berg en dal maakt deze avond de moeilijke verplaatsing naar het voorlaatst geklasseerde Oppuurs! We konden daar nog geen enkele keer winnend van naar huis keren. Zelfs met een 0 – 3 voorsprong in de eerste helft, gingen we nog de boot in met 4 – 3. (seizoen 16 – 17) Oppuurs won dit seizoen slechts 3 keer. Ze scoorden al wel 28 keer, maar kregen ook al 43 doelpunten tegen.
Bij Berg en dal is Van Pol terug na schorsing. Bogaerts zit zijn eerste van twee wedstrijden schorsing uit. Voorn, met een geblesseerde voet, start op de bank en Vankrunkelsven (blessure) is nog steeds out. Slegers komt in de verdediging postvatten.

De wedstrijd zelf:
Toch zijn er wel wat supporters die de lange trip van zo’n 75 km naar Oppuurs hebben ondernomen. We verwachtten ons aan een zwaar drassig veld, maar al bij al  bleek het nog  mee te vallen. Omar El Filali fluit de wedstrijd rond de klok van 19.30 op gang. Berg en dal heeft het meeste balbezit in de beginfase, maar Lenaerts moet Van Gool al van een doelpunt houden met een voetveeg. De snelle Oppuurse spits was er als een speer van door gegaan op rechts en kon alleen op doel af gaan. Berg en dal eist de bal wel op, maar is te onrustig in het rondspelen van de bal en daardoor komen de passes niet aan. In de 5’ kan Gevers de bal recupereren bij het  uitverdedigen van Oppuurs en Jeff speelt de bal gepast door tot bij Molenberghs die meteen uithaalt en doelman Van Humbeeck het nakijken geeft. Een vroeg doelpunt doet deugd en we hopen op meer.. Achterin bij Berg en dal weten ze er de spanning in te houden, want ze spelen bij het uitverdedigen Ceurvelts aan, die meteen uithaalt. Gelukkig kan Lenaerts redding brengen. Beide ploegen creëren aanhoudend kansen en het bijna niet bij te houden om alles op papier te zetten. Berg en dal is wel de meest dreigende ploeg op het veld en in de 12’ snijdt Smeets er van door op links. Hij smijt de bal voor doel waar Van Pol goed inkopt, maar doelman Van Humbeeck ranselt de bal nog uit de hoek. Gevers knalt na een actie van Aziz over het doel van de Oppuurse doelman. Berg en dal blijft heersen en verdelen : de combinaties gaan vlotter, de spelers vinden mekaar beter, de ploeg hangt goed samen. Halfweg de eerste helft schiet Joris net naast en in de 25’, na voorzet van op links van Smeets, legt Van Pol terug tot bij Molenberghs, die over het doel trapt. In de 34’ begint Van Pol aan een solo, maar wordt getorpedeerd door Ivens. Scheidsrechter El Filali laat doorspelen omdat Thijs de bal toch nog bij Smeets kan steken. Wouter gaat door op links  en met een gekruist schot schiet hij de 0 – 2  op het bord. Oppuurs steekt in de 36’ een aanval in mekaar op links. Ceuvelts trekt voor doel en Meuldermans kopt  tegen de binnenkant van de paal. De bal vliegt gelukkig niet in doel en Lenaerts kan de bal oprapen. Berg en dal laat zich niet onbetuigd en Gevers lanceert Van Pol die ook op de binnenkant van de paal trapt. In de 40’ trekt de onvermoeibare Van Pol er van door op rechts. Vleminckx trekt hem neer, maar Thijs krabbelt vlug recht en is het snelst bij de bal. Hij passt met de buitenkant van de linkervoet voorbij de verdediging in de loop van Gevers die van dichtbij de 0 – 3 op het bord trapt.Meteen ook de ruststand.
We gaan rusten bij een 0 – 3 stand, na een eerste helft waarin Berg en dal de wedstrijd volledig domineerde en met drie schitterende doelpunten een comfortabele voorsprong bijeen gevoetbald heeft. Toch blijft het altijd uitkijken naar de snelle tegenacties van Oppuurs. We hopen dat we dit keer deze voorsprong kunnen consolideren en met de volle buit terug naar huis kunnen rijden. De start van de tweede helft is al veelbelovend. In de 47’ krijgt Gevers onverwacht de bal in de voeten gespeeld, maar het schot van Jeff wordt door doelman Van Humbeeck gered. Hij is nog aan het uithijgen als Smeets hem alweer de diepte instuurt op links. Jeff is vlugger dan Bauters, maar zijn voorzet komt niet aan. In de 51’ zwiept Smeets van op links de bal voor doel. De kopbal van Van Pol wordt van de lijn geveegd door de Oppuurse verdedigers. Het lijkt wel of Thijs vandaag niet mag scoren. Berg en dal is in deze tweede helft een klasse sterker dan Oppuurs. De bal wordt nu wel rustig rondgespeeld, de duels worden één na één gewonnen en achterin is het werkloos toekijken. Met de regelmaat van een klok worden kansen gecreëerd zonder bijkomende doelpunten  voorlopig. In de 62’ wordt Smeets op het gepast moment weggestuurd en Wouter kan alleen op doel af. De bal wordt onderweg afgeremd door de modder en uiteindelijk duurt het te lang en kan Vleminckx opruimen. Bij een volgende actie wordt Gevers door Bauters van de sokken gelopen. Deze laatste krijgt een tweede gele kaart onder zijn neus geduwd en kan zich gaan douchen. Oppuurs was met zijn elven niet bij machte om Berg en dal weerwerk te bieden. Hoe zullen ze dit nu met zijn tienen moeten doen ?? in de 72’ mag Stulens de hardwerkende Molenberghs komen aflossen. Stulens staat nog maar amper op het veld, of hij wordt de diepte in gestuurd! Gilles snelt op doelman Van Humbeeck af en laat hem geen schijn van een kans. Over een binnenkomer gesproken. De 0 – 4 staat op het onleesbaar verlichte bord en de overwinning zal nu wel echt een feit zijn. Amper 5’ later is Stulens er als een duiveltje uit een doos bij om een misverstand tussen Vleminckx en Ivens af te straffen. Gilles knalt de 0 – 5 tegen de netten. De moegestreden Gevers mag even voor tijd gaan rusten en Verbeeck mag nog komen genieten van de laatste minuten van deze wedstrijd. Om 21:15 gaan de boeken officieel dicht en wint Berg en dal deze wedstrijd met forfaitcijfers.
Scheidsrechter El Filali floot een voortreffelijke wedstrijd! Hij gaf bij twee cruciale fases voordeel. Hieruit kwamen twee doelpunten voort en hij trakteerde “de daders” achteraf op geel. Chapeau.
Gaf onze ploeg vorige week eerder een iets of wat vermoeide indruk dan kwamen ze hier in Oppuurs op de proppen met fris, dartel spel, met veel inzet en overleg.
De competitie is half en we hebben nog geen enkele keer verloren. We wonnen 10 keer en speelden 5 keer gelijk. De teller bij de doelpunten staat op 39 en we kregen 11 doelpunten tegen. Het aantal clean sheets voor dit seizoen : 7.  Dikke proficiat.

Volgende week staat de laatste wedstrijd van 2021 op het programma. Nog één keer vlammen en dan kunnen de batterijen terug opgeladen worden.

Tot zaterdagavond in Vorselaar

Zij walsten over Oppuurs heen :
Lenaerts Yarne, Appeltans Nicholas, Slegers Lennert, Remen Kurt, El Idrissi Mohamed, Moutawakil Aziz, Gevers Jeff ( 81’ Verbeek Mitu), Van Pol Thijs, Joris Dean, Molenberghs Jarno (72’ Stulens Gilles) , Smeets Wouter.

Overige bankzitters : Mombaerts Brecht (doelman), Voorn Ramon.

Doelpunten : 5’ Molenberghs : 0 – 1; 35’ Smeets : 0 – 2;
40’ Gevers : 0 – 3; 75’ Stulens : 0 – 4; 80’ Stulens : 0 – 5

Geel : —
Geel gevaar :

 1. Lenaerts, Van Krunkelsven, Appeltans, El Idrissi, Moutakwil
  1. Finisie, Molenberghs, Slegers, Joris, Gevers en Bogaerts

Rood geschorst : 2/2  Bogaerts tegen OG Vorselaar 18/12

Topscorers Berg en Dal : 39 doelpunten  /  tegengoals : 11

 1. Van Pol
  7. Voorn, Joris,
  4. Gevers
  3.Verbeeck, Smeets
  2. Molenberghs, Stulens
  1. Assie Wonu,