Zondag 07 januari 2018
Oppuurs —  Berg en dal  1  –   0
 
 
Beide ploegen acteerden onder hun niveau, maar wij trokken aan het kortste eind.
 
Vooraf :
Oppuurs een ploeg met heel wat kwaliteit in huis begon het seizoen zwak! Het stond na de eerste periode op een 13de  plaats met slechts 11 punten. Stilaan maar zeker heeft het zich herpakt in de tweede periode!
Bij Berg en dal is het eigenlijk het omgekeerde verhaal. Na een denderende eerste periode : derde plaats en 20 punten haalde in zijn volgende zes wedstrijden amper nog 6 punten! Het is al van in oktober geleden dat er nog eens gewonnen werd! Dringend tijd om zich te herpakken! In Oppuurs werd nog geen enkel punt mee gesnoept, maar we hopen dat er verandering komt in deze traditie.
 
De wedstrijd zelf :
Een snijdende wind aan de boorden van de Schelde doet het koud aanvoelen naast het terrein in Oppuurs!
Berg en dal begint de wedstrijd met de wind op kop op een zeer hobbelig voetbalveld! Er is veel middenveldspel en het gaat op en af zonder dat er dreigende acties te noteren vallen. In de 8’ wordt Joris mooi aangespeeld en kan op links alleen op doelman Schaerlaecken af gaan! Deze laatste redt en de rebound van Dean wordt door de keeper en verdediger  Morissen geblokkeerd! De wedstrijd kabbelt verder en de ene ploeg noch de andere krijgen een vloeiende actie op deze moeilijk te bespelen grasmat gelegd! De meeuwen die komen overvliegen draaien meteen terug richting Schelde omdat er zo weinig te beleven valt! We noteren nog een schot van Van Damme dat metershoog overvliegt! Beide ploegen missen de nodige creativiteit om er een interessant geheel van te maken. In de 33’ is er toch wat opwinding als Van Damme de bal op links krijgt en hij vrij op doel kan trappen! Kenens moet zich strekken en redt dit schot! Meteen daarna is het Stabel die met een gekruist schot van op rechts voorlangs schiet!
Dit waren de schaarse hoogtepunten van deze sombere eerste helft!
We gaan rusten bij een 0 – 0  stand die over de ganse lijn een dikke nul was. Hopelijk krijgen we een andere tweede helft voorgeschoteld!
We zijn nog maar net op onze plaatsen beland en de tweede helft wordt op gang gefloten door scheidsrechter Stremersch.  Terwijl we nog wat nieuwjaarswensen aan het uitdelen zijn aan de mensen die van de receptie komen zien we dat een snedige, goed uitgevoerde aanval van Oppuurs door Van Gool voorbij Kenens in de linkerhoek getrapt wordt! De tweede helft kan niet slechter starten voor Berg en dal. Oppuurs blijft in de aanval langs Francken in de 53’. Hij zet van op rechts voor doel waar Van Damme kan aannemen en afdrukken! Kenens is present en kan redding brengen! Berg en dal eist nu het balbezit op en dwingt Oppuurs achteruit! Helaas sterven de aanvallen al vooraleer er echt gevaarlijke situaties worden gecreëerd. In de 62’ zien we een mooie aanval op rechts vertrekken! De bal komt tot bij Berrevoets, die van in de kleine backlijn de bal kan intrappen! Terwijl we al aan het juichen zijn kan doelman Schaerlaecken op een miraculeuze wijze de bal uit zijn doel slaan! Ongeloof overal bij de Berg en dal supporters. Berg en dal is veel bij de bal maar de trage opbouw en de vele foute passes zorgen er voor dat het weinig zoden aan de aarde brengt! Het duurt tot in de 78’ als er nog iets te schrijven valt! Een schot van Peeters wordt door Kenens onschadelijk gemaakt en vijf minuten later kan de ingevallen Jenart van op de rand van de grote backlijn, links voor het doel hard uithalen! Kenens kan deze loeier met een reflex over het doel in hoekschop duwen. Aan de overzijde drijft Mo El Idrissi de bal op links met het hoofd voorbij verdediger D’Hertefelt! Hij legt van op de doellijn terug tot bij Joris, die naast het doel trapt!
Berg en dal moet de bittere kelk tot op de bodem ledigen wanneer Bodard zijn tweede gele kaart onder de neus geduwd wordt!
De scheidsrechter fluit deze ondermaatse wedstrijd na 94’ af. We zijn blij dat we ons in de auto zullen kunnen verwarmen na een erg teleurstellende wedstrijd.
Volgende week ontvangen we Heikant. Deze ploeg staat derde geklasseerd in deze 2de periode! We zullen scherper voor de dag moeten komen om de punten in eigen huis te houden. Maar we kijken alvast positief uit naar deze volgende uitdaging!!
 
Tot dan,
 
Zij kwamen wellicht ook teleurgesteld naar huis :
 
Kenens Wim, Cuypers Rob (73’ Van Elven Stijn), Bodard Niels,Raeymaeckers Kai, Maes Brecht El Idrissi Mohamed, Berrevoets Roberto (86’ Donkers Mattias), Thoelen Lennert (91’ Claes Yves), Joris Dean, Pellegritti Agatino, Reumers Guan.
 
Overige bankzitters : De Scheemaecker Senne, Peeters Bo
 
Doelpunten : 47’ Van Gool : 1 – 0
Geel : Reumers
Rood : Bodard (tweemaal geel)

Geel Geschorst : 
Reumers : op 14 januari tegen Heikant
Rood geschorst : Bodard (2x geel) op 14 januari tegen Heikant
 
Geel Gevaar :
2 : Thoelen, Pellegriti , El Idrissi Mo
1 : Claes, Kenens en Cools
Topscorers Berg en dal : 22 doelpunten tegen : 13
7 : Joris
4 : El Idrissi Mo, Berrevoets,
3 : Thoelen,
2 :  Reumers,
1 : Van Elven en Pellegriti
 
GOALGETTERS 1STE PROVINCIALE 2017-2018
 
 
Speeldag 18 : weekend 06 januari– 07 januari 2018:
Doelpunten :  26                          Totaal aantal doelpunten : 460
 
Topschutters : heikant- vorselaar en mechelen – katelijne aangevuld alsook aantal doelpunten van 09/12.
 
20:  Dermaut(Lyra),
14:  Huysmans (Mechelen),
13 : Huysegems (Heikant),
12 :
11:  De Bakker (Kontich), Kerremans (Oppuurs),
10 : Bouwmeester (heikant), Van Hooydonck (Kontich),
9 :
8:   Van Gool (Oppuurs),
7:  De Cock Victor(Kontich), Hangisi (Witgoor), Joris (Berg en dal),  Keyzer (antonia), Owusu (Lille),  Van Mierlo (Lille),
Own goals ☹ ( Lyra, katelijne, merksplas, witgoor, oppuurs, antonia en Vorselaar)
6:  Dahmani (Merksplas), Gerritsen (Lille), Nys (Lyra), Rubenschuh (Schriek),   Verbert (Lyra),
5: Bonaers (St Job), Criel (Schriek),  Flebus (Lyra), Hannes (Branddonk), Hermans  (branddonk), Ndagano (heikant), Oris (Vorselaar),   Stabel (Oppuurs), Van Genechten (Witgoor),
4: Asubonteng (Lille),  Berkmans ( branddonk), Berrevoets (Berg en dal), Bouwmeester (Leest), Cornelissen (Merksplas), Dries (Branddonk), El Idrissi (Berg en dal), Janssen T. (Witgoor), Janssens (St Job), Meeuwssen (Witgoor), Patan (Merksplas), Pauwels (Branddonk), Rymen (Vorselaar), Salut (RG Kat), Van In (antonia),  J Van Reet (witgoor),
3: Berrevoets (Schriek),  Blockx (witgoor), Bruynseels (heikant), Cionek Neto (Heikant),  Delen (Lille), Embrechts (Antonia), Jacobs (Lyra), Jaspers (st Job), Kerckhofs (Mechelen),    Kreydt (Lyra),Luckermans (Mechelen), Marien (Vorselaar), Meeus (Leest), Olieslagers (Vorselaar), Somers (St Job),  Thoelen (Berg en dal), Uijtenhaak (Katelijne), Vanbosch (Sint Job), Vlaeymans (Schriek),
2: Adriaensen(Merksplas), Afkir (Leest), Asubonteng (Lille), Balbi (Lyra), Bosmans (Merksplas), Cannaerts (heikant), Cauwenberghs (Witgoor), Coeckelbergs (Witgoor),  Conteh (katelijne), De Cock Glen (Kontich), De Kleermaeker (Mechelen), Dondo-Ndubo (Mechelen),  Eysackers (Antonia), Fontaine (Mechelen), Genar (St Job),  Hendryckx (StJob), Hens (Mechelen), Kasmi (Antonia),  Lambrechts (Vorselaar),  Morissens (Oppuurs), Mouhine (Katelijne), Murataj  (Branddonk),  Petersen (Lille), Princen (Vorselaar), Reumers (Berg en dal), Stojanac (Sint Job), Van Damme (Oppuurs), Van Den Abeele (Lyra), Van Dyck (Heikant), Van Geertruyden (Antonia), Van Hemert (Lille), Van Hooydonk (St Job), Van Hoogten (heikant), Van Mierlo (Vorselaar), Verhoeven (Merksplas),
1: Abdellah (Leest),Arnouts (Merksplas), Auwers (Vorselaar), Bogaerts (antonia), Boons (Branddonk), Chennouf (Schriek), Claessens (Kontich), Cools T. (Leest), Cornelis (Sint Job),  De Backer (heikant), De Jongh (Leest), D’Hertefelt (Oppuurs), Eggers (St Job), El Assaoui (Leest), Francken (Oppuurs), Gabriels (Kontich), Geysen (Merksplas), Hegelmeers (Leest), Huygens (Witgoor), Kocak (Lille), Lambreghts (Lyra), Leysen (Witgoor), Marien (Mechelen),Mensah(Lille), Moeyersons (Schriek),  Muyldermans (Oppuurs), Paelinck (Leest),  Peeters (Oppuurs), Pellegriti (Berg en dal), Pevernagie (Katelijne), Sousa Oliviera (heikant), Thoelen (Vorselaar),Tindemans (Kontich), Van den Broeck (Schriek), Vanden Eynde (Schriek), Van de Pol (merksplas), Van Der Heyden (Lyra), Van Der Voort (Antonia), Van Dorst (Mechelen), Van Elven (Berg en Dal), Van Gompel (Witgoor), Van Mullem (Leest), Van Praet (heikant), Van Vaerenbergh (Katelijne), Verbruggen (Leest), Verswyvel (Schriek), Vervoort (Lille),