Berg en dal wint na een desastreuze tweede helft.
Vooraf :
’s Gravenwezel speelt vandaag zijn eerste thuiswedstrijd in de hoogste provinciale reeks! De promovendus ging vorige week onderuit tegen Antonia en wilde zich kost wat kost tonen voor eigen publiek  (dat massaal afwezig was). Berg en dal won vorige week en was er op gebrand om zeker iets mee te brengen uit Schilde. De ploeg was dezelfde als die vorige week met 1 – 0  won van Wezel! In de lappenmaand liggen nog steeds : Kenens, Bodard, Oris Kevin, Joris, Van De Sande en Koppers! Samen met hun wederhelften zaten ze netjes naast mekaar in de “tribune”.
De wedstrijd zelf :
Hilariteit al voor aanvang van de wedstrijd. De kalklijnen zijn onvoldoende aangebracht en de plaatselijke klusjesman van dienst moet nog vlug de lijnen bijkalken of de scheidsrechter wil de wedstrijd niet starten. In de kantine heeft de bierkraan het begeven en dient er uit het flesje gedronken te worden.
Maar het zonnetje is van de partij als de scheidsrechter rond 15.00 met de spelers het veld op draaft! Berg en dal mag aftrappen. De bal komt bij Boonen op links die onmiddellijk voorzet! De bal is iets te hoog voor Mike Oris maar de ongelukkige Garmyn krijgt de bal op de arm! Scheidsrechter Engelen fluit na 20” strafschop! Berg en dal kan al direct op voorsprong komen van op de stip, maar tijdens de voorbereiding misten we alle strafschoppen! Het is Smeets die zich achter de bal zet en onhoudbaar in de linkerhoek binnen knalt. Een betere start kan men zich moeilijk inbeelden. We hebben dit bij wijze van spreken nog maar net opgeschreven als in de 13’ Smeets een pasje binnendoor tikt naar de doorgelopen Boonen. Sten loopt van op links de grote backlijn in en knalt keihard op doel! Doelman Van De Vijver kan de bal nog afweren, maar de stuiterende bal wordt door de goed gevolgde Oris binnengekopt. We zitten op rozen. ’s Gravenwezel moet nu uit de loopgraven komen wil het nog in de wedstrijd komen en kan in de 16’ langs links gevaar creëren. Bektas ziet zijn voorzet-schot vervaarlijk voorlangs buiten rollen. Berg en dal laat het initiatief aan de thuisploeg en vangt ze rustig op! In de 22’ kan Boonen nog eens van op links de bal voor het doel zwiepen. Oris raakt de bal onvoldoende om gevaarlijk te zijn. Smeets stuurt in de 35’ Didier in de diepte! Sébastien is sneller dan verdediger Pollak, maar zijn schotje wordt door keeper Van De Vijver zonder problemen onschadelijk gemaakt. Bij een volgende tegenaanval in de 40’ via Smeets trapt Oris half over de bal en het leer rolt naast het doel buiten! Even later snoept Smeets bij het uitverdedigen van ’s Gravenwezel de bal af van Ocak, maar zijn schot is een terugspeelbal op de doelman.
We gaan rusten bij een 0 – 2 tussenstand na een eerste helft waarin Berg en dal al vroeg op voorsprong is gekomen. Het kon zo vlijmscherp counteren, maar spijtig genoeg leverden deze tegenaanvallen weinig op! ’s Gravenwezel is slechts één enkele keer dicht bij het doel van De Scheemaecker geweest! Onze verdediging acteert secuur en vangt alles goed op.
De tweede helft begint rustig en Berg en dal laat het balbezit aan de thuisploeg! ’s Gravenwezel neemt het initiatief zonder echt dreigend te zijn! Bij Berg en dal laat men het wat afweten en de vlijmscherpe counters van in de eerste helft komen er niet meer! De passes laten heel wat te wensen over en de bal is vlugger terug dan weg!! We kunnen geen bal meer bijhouden en de thuisploeg dringt meer en meer aan! De stevige duels, zeg maar potige ’s Gravenwezelse intercepties, nemen de bovenhand en Berg en dal kwijnt weg op het veld! In de 69’ verliezen we voor de zoveelste keer een duel in het middenveld en stuurt Ocak aanvaller Colman in de ruimte! Deze heeft een hele boulevard voor zich en werkt netjes af. (1 – 2) Berg en dal blijft ondermaats presteren en de foute passes stapelen mekaar op. Het is bijwijlen pijnlijk voor de ogen. In de 74’ wordt de ingevallen Mariën nog een aangespeeld! Louis kan zich doorzetten op rechts en zijn voorzet komt tot bij Oris die naast trapt! Het was lang geleden dat we nog eens wat konden dreigen, want Berg en dal is in deze teleurstellende tweede helft in slaap gewiegd en bakt er nog weinig van. We houden ons hart vast in de 78’, wanneer Maes zich tussen 3 verdedigers vrij dribbelt en op doel mag knallen! Gelukkig kan De Scheemaecker het niet zo moeilijke schot redden. Met moeite houden we de bal in eigen rangen! Uiteindelijk in de 83’ kan Slegers nog eens zeer gevaarlijk uithalen. In de 88’ wordt Mariën onderuit gemaaid door Tytens toen hij er vandoor ging op rechts! Bij deze vrije trap loopt men toch wel off-side zeker!! Begrijpen wie begrijpen kan..Uiteindelijk fluit scheidsrechter Engelen deze wedstrijd af!!
Berg en dal speelde een desastreuze tweede helft en pakte ook nog 4 vermijdbare gele kaarten! Het enige positieve is dat we drie punten hebben gepakt tegen deze potige spelers van ’s Gravenwezel!
We hopen dat we volgende week thuis uit een heel ander vaatje zullen tappen tegen Zoersel!!
Tot dan!!
 Zij hebben ondanks een zwakkere prestatie toch de 3 punten bij :
De Scheemaecker Senne, Boonen Sten, Slegers Lennert, Reumers Guan, Bakkovens Ben, El Idrissi Mohamed Mo, Dams Ignace (69’ Mariën Louis), Driesen Jens, Sébastian Didier (56’ Reynders Tom), Smeets Wouter en Oris Mike (83’ Maes Brecht)
Overige bankzitters : Raeymaekers Jens
Doelpunten : 1’ Smeets: 0 – 1; 13’ Oris Mike : 0 – 2
Gele kaarten : Boonen, Oris, Reynders en Smeets,
Geel gevaar :
2.Smeets
1. Boonen, Oris Mike, Reynders
geel geschorst :
rood geschorst
:
Topscorers Berg en Dal : 3 doelpunten  /  tegengoals : 1
2. Oris Mike
1. Smeets