Veel balbezit levert niks op tegen efficiënt Wuustwezel.
Kermis in mineur.
Vooraf :
Wuustwezel heeft dit seizoen nog niet gewonnen, maar heeft wel de topschutter, Nick Jansen, in hun rangen lopen.
Bij Berg en Dal is men op wraak belust na de nederlaag tegen Branddonk! Bodard zit opnieuw in de selectie. Van Der Sanden, Reynders zijn nog gekwetst.
De wedstrijd zelf :
Een zonovergoten laatste septemberdag is ideaal om een voetbalwedstrijd te spelen! Wuustwezel belust om voor de eerste maal te winnen, Berg en dal belust om de nederlaag van zondag jl weg te vegen.
Berg en dal mag aftrappen en eist onmiddellijk de bal op! Driesen zorgt voor het eerste schot tussen de palen na 5’, maar doelman Van Bael kan redding brengen. Berg en dal blijft druk zetten en na een prachtaanval in de 10’ krijgt het een open doelkans. Joris steekt de bal tussen twee verdedigers door tot bij de vrijgelopen Berrevoets die alleen voor doelman Van Bael verschijnt! De doelman kan het schot van Roberto afblokken. Wuustwezel hanteert enkel de lange bal! Kenens moet op het kwartier zeer atttent zijn bij zo’n dieptepass. Hij is iets vlugger bij de bal dan de duellerende Jongenelis en Boonen en kan verder onheil vermijden. De aalvlugge Jongenelis maakt het ons knap lastig bij die lange ballen! In de 17’ is hij op rechts iets sneller  dan Boonen en kan van tegen de doellijn voorzetten! Onze drie verdedigers verkijken zich op de voorzet die tot bij Binnenmans komt! Deze mag helemaal vrij de bal voorbij Kenens tegen de touwen schieten!! Ongeloof bij de spelers van Berg en dal, ongeloof op de tribune bij de meegereisde supporters! Berg en dal blijft het spel maken en laat de bal goed rondgaan! Zoals in de vorige wedstrijden stopt het aanvallend werk aan de grote backlijn! De passes voor doel missen de juiste richting, de juiste hoogte,… Een koude douche volgt als in de 31’ Binnenmans tegen de grond gewerkt wordt en scheidsrechter Van Duppen strafschop fluit! Topschutter Jansen kwijt zich feilloos van deze taak en zet de 2 – 0 op het bord. Berg en dal is het noorden kwijt en geen minuut later moet verdediger Maes alles uit zijn kast halen om Jongenelis bij te benen om zijn schot te blokkeren. Berg en dal wil zich herstellen en probeert opnieuw degelijke aanvallen in mekaar te steken! Joris kan in de 34’ doorgaan op recht en van tegen de doellijn terugleggen tot bij Grondelaers, die helemaal vrij naast het doel van Van Bael trapt. Hier loopt het vaak fout bij de onzen! We zien enkel maar slechte voorzetten of gekraakte schoten op of naast doel. Het vertrouwen is op sommige momenten weg en er kruipt veel afval in het spel! Sommige spelers spelen onder hun niveau en de slechte passes bevorderen het spel niet! Toch geven onze jongens het niet op en strijden verder! In de 40’ komt de bal bij Berrevoets op links. Hij zet Gommers in de wind en van op de hoek van de 16, krult hij de bal in de verste hoek binnen! Het staat 2 – 1 en er is opnieuw hoop. Het is opnieuw Berrevoets die van op links kan voortrekken! Donkers mist zijn kopstoot. Wuustwezel moet achteruit en Berg en dal komt weer dreigen! Mo, Joris en Berrevoets worden in deze luttelijke minuten voor de rust nog van een doelpunt gehouden.
We gaan rusten bij een 2 – 1 achterstand na een eerste helft waarin Berg en dal het spel maakt, domineert, maar zich achterin laat ringeloren door een efficiënt Wuustwezel! We hebben nog 45’ om alles recht te zetten en we hebben er alle vertrouwen in dat dit ook zal gebeuren.
Berg en dal drukt in de beginfase van deze tweede helft Wuustwezel helemaal achteruit en we zien soms negen Wuustwezelse spelers in grote backlijn verdedigen. In de 55’ geraakt een weggetrapte bal tot bij Jansen die afgeblokt wordt. De bal rolt echter voor de voeten van Bevers die weer helemaal vrij van dichtbij Kenens geen schijn van een kans geeft! 3 – 1. Berg en dal blijft drukken maar het is oppassen geblazen voor de snelle nummer 11. Deze Jongenelis snelt er in de 60’ van door en trapt in het zijnet! Aan de overzijde wordt Grondelaers in de 16 tegen de grond gewerkt! Scheidsrechter Van Duppen fluit strafschop!! Grondelaers zet de strafschop feilloos om en het staat 3 – 2. Met nog meer dan twintig minuten voor de boeg en het spelbeeld dat Berg en dal nog steeds de dominerende ploeg is,  zit er nog iets in! Wuustwezel blijft achterin de ballen maar wegtrappen, maar Berg en dal kan geen doorbraak forceren. De bal gaat goed rond maar in de zone van de waarheid  loopt het fout! De ingevallen Didier is bij zijn eerste baltoets al meteen gevaarlijk! Hij kan van op rechts voor doel zetten, maar de bal wordt door de overbevolkte Wuustwezelse verdedigers weggetrapt! Bij het ontzetten zijn de sneller Wuustwezelse aanvallers gevaarlijk! In de 73’ wordt er blijkbaar in de hoek van de 16 een aanvaller neergelegd! Van Duppen fluit voor strafschop en Jansen zet die om. 4 – 2. Er is veel energie verbruikt en stilaan voelt iedereen ook aan dat het niet voor vandaag zal zijn! Didier kopt een hoekschop nog eens net over het doel van Van Bael en aan de overzijde moet Kenens een gevaarlijke plaatsbal van Jansen in hoekschop tippen. Joris trapt even voor het verstrijken van de reguliere tijd nog eens nipt naast, maar we gaan hier tegen een efficiënt Wuustwezel de boot in! Na 96’ fluit Van Duppen de wedstrijd af.
Weeral een vermijdbare verlieswedstrijd! De derde al dit seizoen.
Zondag starten we opnieuw vol nieuwe moed en met het nodige enthousiasme. We hopen dat dan de weg naar de netten wel gevonden wordt.
Tot zondag,
Zij kwamen van een kale reis thuis :
Kenens Wim,  Koppers Gille, , Boonen Sten (67’ Bodard Niels), Maes Brecht, Driesen Jens, Donkers Mattias, Reumers Guan, El Idrissi Mohamed (67’ Sébastien Didier), Grondelaers Jeffrey (82’ Reumers Robin), Joris Dean, Berrevoets Roberto
Overige bankzitter : De Scheemaecker Senne
Doelpunten : 17’ Binnemans : 1 – 0 ; 31’ Jansen : 2 – 0 ;
40’ Berrevoets : 2 – 1 ; 55’ Bevers : 3 – 1 ;
67’ Grondelaers : 3 – 2 ; 74’ Jansen : 4 – 2
Gele kaarten : Koppers, Donkers en Joris
Geel Gevaar :

  1. Van Elven, El Idrissi, Koppers, Driesen en Grondelaers,
  1. Bodard, Donkers, Joris en Reumers.

 Topscorers Berg en dal :     5 doelpunten    /  tegengoals : 7

  1. El Idrissi
    1. Reumers, Berrevoers en Grondelaers

GOALGETTERS 1STE PROVINCIALE 2018-2019
Speeldag 5 : weekend 29 en 30 september 2018:
Doelpunten :  26                        Totaal aantal doelpunten : 127
Record : 36 speeldag 2
7  Jansen Nick (Wuustwezel),
5  Hendryckx (Zoersel), Jacobs (rochus deurne),
4  Kerremans (Oppuurs), Blockx (Witgoor),
3  De Cock (Kontich), Delmeire (Duffel), Hoefnagels (De Kempen),  Ndjana Onana (Mariekerke), Van Damme (Oppuurs), Van Genechten J.(Witgoor), Van Hoogten (Heikant), Verbert (Heikant), Voorspoels (VC Her),
2  Bonaers (St Job),Bruyninckx (VC Her), De Pachter (Witgoor), El Idrissi (B&D), Ernst (Mariekerke),van  Geudens K (De Kempen), Hangisi (Witgoor),  Huysegems (Heikant), Jansen Ron(Branddonk), Kerremans (Duffel),Murataj (Branddonk), Owusu (Lille), Rubenschüh (Schriek), Van Beurden (Zoersel), Van Der Linden (Kempen), Van Eeven (Rochus deurne), Van Gool (Oppuurs), Vlaeymans (VC Her),
1  Berrevoets (Berg en dal), Bevers (Wuustwezel),Binnemans (Wuustwezel), Braspenninckx (Zoersel), Cannaerts (Heikant), Convalle (VC Her), Criel (Schriek), Delen (Lille), De Keersmaecker ( Kontich), Dekleermaeker (Kontich), De Keyser (Schriek), D’Hertefeld (Oppuurs), Genar (St Job), Gerritsen( Lille), Goossens (Rochus Deurne), Grondelaers (Berg en dal), Hannes (Witgoor), Heylen (Kontich), (Heikant), Kazadi Ilunga (Duffel), Kreydt (Kontich), Meyendonckx (Kempen), Ocak (Kontich), Pauwels (Branddonk),  Petersen (Lille), Pieters (Mariekerke), Reumers (B&D), Rommes (Branddonk), Stabel (Oppuurs), Sucu (Kontich), Swerts (Lille), Truyen (Zoersel),  Ulrichts (Deurne),  Van Hooydonck (Rochus Deurne), Van Rooy (Witgoor), Verbaendert (De Kempen), Verschaeren (Duffel), Verstraeten (Kontich)
2 Own goals : Oppuurs, Duffel